Een Amerikaanse startup komt met een drone die zaadjes voor nieuwe bomen kan planten. Met behulp van perslucht schieten zaadjes met een snelheid van ruim 100 meter per seconde de aarde in.

Houtindustrie

De houtindustrie van de Verenigde Staten zet jaarlijks zo'n 200 miljard dollar om. Een boom kan je natuurlijk maar 1 keer kappen, dus om de industrie ook in de toekomst te behouden is er een grote noodzaak om nieuwe bomen te planten. Momenteel worden nieuwe bomen vaak handmatig geplant, een zware en tijdrovende klus waarbij een persoon gemiddeld 800 zaadjes per dag kan planten. Om deze klus efficiënter te klaren komt een startup uit Beaverton (Oregon) nu met een vliegende oplossing.

DroneSeed

Door een drone te voorzien van een soort geweer dat op perslucht werkt, maakt DroneSeed het mogelijk om zaadjes met een gigantische snelheid af te schieten. Met meer dan 100 meter per seconde, sneller dan de kogels uit een paintball geweer, worden de zaadjes voldoende ver in de grond geschoten om ze in een later stadium te laten ontkiemen. Via speciale software kan een plant-patroon worden opgesteld om de gewenste begroeiing te bereiken. DroneSeed is in staat om 800 zaadjes per uur te verspreiden en kan daarmee het werk dat een mens in een dag verzet binnen een uur voltooien.

0 Reacties

    Plaats een reactie