Op vrijdag 10 en zaterdag 11 juni vinden op Vliegbasis Leeuwarden de Luchtmachtdagen 2016 plaats. Dankzij spectaculaire vliegshows en duizelingwekkende demonstraties is de Nederlandse Luchtmachtdagen een avontuur voor jong en oud. Het is als het ware een ontdekkingstocht naar wat de Koninklijke Luchtmacht allemaal doet. Dit jaar ontbreken natuurlijk ook drones niet tijdens dit evenement. In de Drone Challenge Shelter kunnen kids proberen de snelste tijd neer te zetten in een gaaf drone-parcours.

Luchtmachtdagen 2016

Tijdens de Nederlandse Luchtmachtdagen op 10 & 11 juni krijg je een indruk van hoe de Koninklijke Luchtmacht een bijdrage levert aan vrede, vrijheid en veiligheid. De Luchtmachtdagen vinden dit jaar plaats op Vliegbasis Leeuwarden en staan in het teken van Operatie Luchtsteun, Internationale Samenwerking en Goed Nabuurschap. De dagen vormen een leuk evenement voor jong en oud. Kom bijvoorbeeld kijken naar de spectaculaire vliegshows of werp een blik op de toekomst. Bestorm de stormbaan of beklim de klimtoren. Doe mee aan een speurtocht over het terrein of een van de vele andere uitdagingen. In speciaal ingerichte ruimtes, zogenaamde shelters, kunt je de verschillende kanten van de luchtmacht zien. Daarnaast staan er luchtmachtmedewerkers klaar om al je vragen te beantwoorden.

Een voorproefje van de Luchtmachtdagen is te bekijken via onderstaande video:

Vliegtuigen & vliegshows

Tijdens de Luchtmachtdagen zijn er diverse Nederlandse en buitenlandse vliegtuigen te zien, zowel op de grond als in de lucht. Ook komen er meerdere vliegshow teams uit binnen- en buitenland naar Leeuwarden. Bewonder de vliegkunsten van de Red Devils uit België, het Black Cats Helicopter Display Team uit Groot-Brittannië of de Frecce Tricolore uit Italië. Het programma is nog aan veranderingen overhevig, maar wel alvast te bekijken op de website van Defensie.

Kom naar de Luchtmachtdagen op 10 & 11 juni in Leeuwarden

Drones op de Luchtmachtdagen

Uiteraard mogen drones vandaag de dag niet ontbreken tijdens een evenement van de Luchtmacht. In de Drone Challenge shelter kunnen jongeren van 14-20 jaar hun vliegkunsten aan een test onderwerpen. In shelter 518 staan naast elkaar twee identieke parcours opgebouwd. Op beide parcours kun je met een drone vliegen. De uitdaging is simpel; vlieg drie keer het parcours rond en zet de snelste tijd neer! De Luchtmachtdagen zijn opgedeeld in 2 competitieblokken. De dronebestuurder met de snelste tijd in dat blok wint een leuke prijs!

Meer informatie over de Luchtmachtdagen 2016 is te lezen op de website van Defensie.nl

2 Reacties

  1. Rick

    IK heb geen race drone dus..............

  2. Robert

    Rick er staan 2 identieke drones klaar. Om de competitie eerlijk te maken wordt hier mee gevlogen en gaat het dus om de skills van de piloot. groet Robert

Plaats een reactie