Nieuwe regelgeving in de Verenigde Staten maakt het makkelijker voor bedrijven om drones in te zetten, maar drones moeten nog altijd binnen het gezichtsveld van de piloot blijven. Ondanks dit gegeven is een Amerikaanse startup druk bezig met de ontwikkeling van een geavanceerd obstakel-ontwijk-systeem.

Iris Automation Inc.

Iris Automation Inc. is een startup van 1 jaar oud, die druk bezig is om een systeem te ontwikkelen dat volgens CEO en mede-oprichter Alex Harmsen de commerciële drone-industrie een flinke stap voorwaarts kan brengen.

Situational Awareness

Volgens Harmsen brengt het systeem bewustwording van de situatie naar de wereld van drones en treedt op als een machine met ogen aan boord van een drone. "Het is een visuele wereld, dus drones hebben zicht nodig", aldus de CEO.

Amerikaanse startup werkt aan 'Situational Awareness'-systeem

Product

Volgens het bedrijf is het eerste product een combinatie van bestaande chips en andere componenten met unieke software die kan leren en vertellen aan de autopiloot van de drone als er een obstakel in de buurt is en welke aanpassingen de drone moetmaken om het obstakel te vermijden.

3D Robotics

Volgens Harmsen wordt hun systeem al getest door verschillende partners, waaronder 3D Robotics.

Amerikaanse startup werkt aan 'Situational Awareness'-systeem

Integratie

Iris heeft als doel haar systeem te integreren bij alle commerciële drones, zei Harmsen, zoals: DJI, Flirtey, PrecisionHawk of Micropilot en Airware.

Investering

De startup is gefinancieerd door een investering van $500.000 van Bee Partners en Y Combinator, zo meldt TechCrunch.

0 Reacties

    Plaats een reactie