De 22-jarige Aiden Webb was al 5 dagen onvindbaar. Hij kwam in de problemen tijdens zijn beklimming van een berg in Vietnam. Omdat de tijd begon te dringen, schakelde zijn familie drones in, in de hoop de jongen te lokaliseren. Dit mocht helaas niet baten, inmiddels is het lichaam van de jongen gevonden.

Fansipan

De Fansipan is een berg (3143 meter hoog) in het noordwesten van Vietnam. De berg staat bekend om de grote diversiteit aan bloemen en dieren die men er kan vinden. Het beklimmen van de berg is geen eenvoudige, maar populaire klus. Gidsen bieden vaak 2- of 3-daagse trips aan waarin ze een groep naar de top van de berg loodsen.

Aiden Webb

De Britse Aiden Webb was al een paar maanden in Vietnam om bergen te beklimmen. Zijn doel bij de Fansipan, de hoogste berg van Vietnam, was om deze te beklimmen zonder gebruik te maken van touwen of bescherming. Zaterdagochtend viel hij echter in een ravijn en raakte hierbij gewond aan zijn knie en arm. In een tekstbericht aan zijn vriendin vroeg hij om hulp. Zij sloeg alarm en men startte een reddingsoperatie en zocht met man en macht naar de jonge bergbeklimmer.

Inzet drones te laat voor vermiste Britse backbacker

Crowdfunding

Webb's familie begon een crowdfunding actie om geld in te zamelen voor de inzet van drones bij de reddingsoperatie. Binnen enkele dagen was er genoeg geld bijeen om 5 drones op te laten stijgen om mee te zoeken naar de vermiste backpacker. Helaas was men niet op tijd. Vandaag kwam het bericht naar buiten dat reddingswerkers zijn lichaam hadden gevonden, niet ver van de plaats waarvandaan hij een paar dagen eerder het tekstbericht verstuurde.

Inzet drones te laat voor vermiste Britse backbacker

Bron: Mirror

0 Reacties

    Plaats een reactie