EHang Inc., een Chinese fabrikant van drones, gaat haar mens-vervoerende drone testen in de Amerikaanse staat Nevada.

EHang 184 AAV

Begin dit jaar trok het bedrijf enorm de aandacht tijdens de CES 2016 met de presentatie van de EHang 184 AAV, de eerste "drone" voor personenvervoer. Een octocopter die voor een tijd van 23 minuten in staat is om één persoon te vervoeren op de automatische piloot. Het apparaat hoeft dus niet bestuurd te worden door de inzittende, maar het ingeven van een adres is voldoende om naar de beoogde bestemming te worden gebracht.

Nevada Institute for Autonomous Systems

The Nevada Institute for Autonomous Systems (NIAS), een non-profit groep van de Amerikaanse staat Nevada gesponsord door Governor's Office of Economic Development, zal zich inspannen om EHang te helpen met testen en het systeem verder te ontwikkelen, zo verklaarden functionarissen maandag.

Kennismaking

"We hebben ze voor het eerst ontmoet op de Consumer Electronics Show 2016", zegt Mark Barker, business development director van het instituut. "Tom Wilczek (de defense aerospace industry representative bij het governor’s economic development office) en ik waren er, bezochten hun stand en we zagen de EHang 184: het grijpte ieders aandacht."

Nevada

Voorlopig zal het Chinese bedrijf slechts een klein team afvaardigen naar Nevada. Volgens Barker is het nog te vroeg om te juichen dat dit besluit zal leiden tot een groei in het banenaanbod in de zogenaamde Silver State.

EHang gaat persoonsvervoerende drone testen in Nevada

Partnerschap

EHang mede-oprichter George Yan toonde zijn interesse in een partnerschap met een test-site en om het bedrijf uit te breiden naar de Verenigde Staten.

Primeur

"Het zal een primeur zijn voor de staat Nevada én voor de Verenigde Staten, mits we toestemming krijgen voor de testvluchten", zei hij.

FAA

"Wij zullen EHang helpen testresultaten te verzamelen en alle gegevens juist te rapporteren aan de FAA", zei Barker. "Het is een groot ding voor EHang en het is een groot ding voor NIAS en de staat Nevada."

Commercieel

Dit partnerschap zal de commerciële drone-industrie in Nevada vooruit helpen, zei Wilczek in een verklaring.

EHang gaat persoonsvervoerende drone testen in Nevada

Drone-taxi

"Persoonlijk kijk ik uit naar de dag dat drone-taxi's deel uitmaken van het transportsysteem in Nevada", zei hij.

Testen

EHang verwacht dit jaar nog te beginnen met het testen in Nevada.

Lokatie

"We hebben verschillende locaties waar we het testen kunnen doen, maar we hebben nog niet besloten waar", zei Barker, eraan toevoegend dat het instituut binnen een maand de details zal bespreken met de directie van EHang.

EHang gaat persoonsvervoerende drone testen in Nevada

0 Reacties

    Plaats een reactie