Op het voetbalterrein van SIVEO in Zegveld wordt zaterdag 2 juli 2016 van 10.00 tot 16.00 uur voor het tweede jaar een drone-meeting gehouden.

Drone Meeting

Organisator Radmund Beer vond het vorig jaar een zeer geslaagde meeting. Een evenement waar hobbyisten hun passie voor deze techniek konden delen.

Weer

"We hopen natuurlijk op hetzelfde weer als vorig jaar, maar dat blijft een gok. Mocht het weer tegenvallen, dan kunnen we indoorvliegen in de voetbalhal. Als het maar droog is en niet hard waait dan zijn we al tevreden.", zo vertelt Beer tegen de Woerdense Courant.

Drone Meeting in Zegveld op zaterdag 2 juli 2016

Ontheffing

Beer beschikt zelf over een ontheffing voor commerciële vluchten. Hij mag drones en onbemande vliegtuigen tot 25 kg op afstand besturen en daarvoor betaald worden.

Begin

Alhoewel voor de hobbyist de regels strenger worden, is Radmund Beer ervan overtuigd dat "we pas aan het begin staan van de ontwikkeling en gebruik van drones".

Drone Meeting in Zegveld op zaterdag 2 juli 2016

3D printing

"Omdat er veel drone-onderdelen gemaakt worden met 3D-printers, geven we ook een demo over het zelf maken en bedienen van een 3D-printer." Bij voldoende animo wordt er na de zomervakantie een workshop over 3D-printer bouwen gegeven.

Drone Meeting in Zegveld op zaterdag 2 juli 2016

Registratie is verplicht

Wie wil komen vliegen of geïnteresseerd is in technische hobby's, kan zich opgeven via de website. Het aantal deelnemers is beperkt in verband met de veiligheid. Van tevoren opgeven is verplicht voor de piloten én voor toeschouwers.

Bron: Woerdense Courant

1 Reacties

  1. cees mokveld

    zijn er ergens in nederland dagcursussen voor gebruiken en uitproberen van drones ?

Plaats een reactie