Dat de brandweer uitrukt bij een brand, een drenkeling of ongeval is logisch. Maar waarom moet de belastingbetaler opdraaien voor een reddingsactie van een kat? Of een drone?

Drone in boom

Afgelopen vrijdag omstreeks 20.30 uur spoedde in Rijen, een dorpje tussen Tilburg en Breda, een brandweervoertuig met 3 man naar de Sterkenhoeve om een drone uit een boom te halen.

Drone in boom zorgt voor ophef in Brabant

Onbegrip

Het incident wekte onbegrip bij Rijn van Boekel. "Gemeenschapsgeld kan beter besteed worden dan aan het 'redden' van een stuk speelgoed", vertelt Van Boekel tegen Brabants Dagblad.

Kosten

"Laat de eigenaar voor de kosten opdraaien. Want hoe ver kan dit gaan nu er steeds meer met drones gevlogen wordt?" Dat geldt wat Van Boekel betreft ook voor de kat die uit een boom wordt gered. "Als aangetoond kan worden dat de eigenaar nalatig is geweest, dan moet hij ook maar voor de kosten opdraaien."

Drone in boom zorgt voor ophef in Brabant

Brandweer

Marjo Peters van de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant, waar de brandweer onder valt, zegt te begrijpen dat mensen op afstand soms vraagtekens zetten bij reddingsacties.

Drone in boom zorgt voor ophef in Brabant

No Fly Zone

Een grappig detail is dat zowel het Brabants Dagblad als de brandweer niet spreekt over de No-Fly-Zone rondom vliegbasis Gilze-Rijen. Vliegbasis Gilze-Rijen is een militair vliegveld dat gebruikt wordt door de Koninklijke Luchtmacht. Vliegbasis Gilze-Rijen is de helikopterbasis van de luchtmacht. Het vliegveld ligt zeer dichtbij de plek waar de brandweer de drone uit de boom redde.

0 Reacties

    Plaats een reactie