Dronefabrikant DJI en 3D-print-community Shapeways organiseren samen een 3D Printing Design wedstrijd om het ultieme DJI Phantom 4 accessoire voor zoek- en hulpverleningsacties te ontwerpen.

Shapeways

DJI organiseert de wedstrijd in samenwerking met Shapeways. Shapeways is een spin-off van Philips en werd opgericht door Peter Weijmarshausen, Robert Schouwenburg en Marleen Vogelaar in 2007. Het idee kwam voort uit de ontwerpafdeling van Philips (Philips Design) en werd verder ontwikkeld binnen de Philips Lifestyle Incubator, die ondersteuning verleent aan beginnende bedrijfjes met vernieuwende ideeën.

DJI en Shapeways organiseren Search and Rescue 3D Printing Design wedstrijd

3D Printing

Shapeways is een 3D-printservice en community. Shapeways' missie is het voor iedereen mogelijk maken om producten te ontwerpen, maken en verkopen. Deze producten worden gemaakt met 3D-printers. Via de website van Shapeways is het mogelijk om eigen modellen te laten printen, om bestaande modellen aan te passen via het zogenoemde Co-Creator Platform en om bestaande modellen direct te kopen via de Shapeways Shops. Om aandacht te vragen voor haar nieuwe drone-sectie organiseert Shapeways deze wedstrijd in samenwerking met DJI.

Search & Rescue

De opdracht van deze wedstrijd is om de ultieme accessoire voor de Phantom 4 drone te ontwerpen dat van nut kan zijn tijdens zoek- en reddingsacties van hulpdiensten. Natuurlijk dient de accessoire ook geprint kunnen worden met behulp van 3D technologie.

DJI en Shapeways organiseren Search and Rescue 3D Printing Design wedstrijd

Prijzen

Naast eeuwige roem maken deelnemers kans op mooie prijzen zoals een Phantom 4 quadcopter, 500 en 1.000 dollar aan Shapeways credits. Het winnende ontwerp zal tevens getoond worden op New York City Makerfaire in oktober.

Meedoen?

Ontwerpen kunnen tot en met 15 juli 2016 via de site van Shapeways worden ingediend.

0 Reacties

    Plaats een reactie