De crowdfunding-campagne van XEagle, een drone die volledig bediend kan worden via een smartwatch, is om onbekende reden gestaakt door Kickstarter.

Crowdfunding-campagne XEagle drone gestaakt op Kickstarter

FlyPro XEagle

De inzamelingsactie was een initiatief van FlyPro en nog maar een paar dagen actief. Met nog slechts 3 duizend dollar verwijderd van de 100 duizend dollar grens werd de campagne door Kickstarter om onbekende reden gestaakt.

Crowdfunding-campagne XEagle drone gestaakt op Kickstarter

Reden

De reden kan waarschijnlijk gezocht worden in het feit dat FlyPro geen echte startup is, maar een dronefabrikant die reeds actief op de markt is. Een tweede - waarschijnlijk nog veel belangrijkere - reden is dat het model reeds verkrijgbaar was via Chinese online marktplaatsen.

Marketing

De kans is groot dat de Chinese fabrikant het crowdfunding-platform wilde inzetten als marketingkanaal om bekendheid te creëren voor haar nieuwste drone.

Crowdfunding

Dit is niet de eerste crowdfunding-campagne met een drone in de hoofdrol die niet volgens plan loopt. Zo liep de campagne van de ZANO selfie-drone helemaal mis en besprak 3D-R CEO Chris Anderson de flaters van de veelbelovende crowdfunding-campagnes.

0 Reacties

    Plaats een reactie