Bij het blussen van de brand in het café/cafetaria De Poort in Ootmarsum heeft de brandweer vrijdagmiddag een drone ingezet, dit meldt RTV Oost.

Brand

Via een drone kan de brandweer vanuit de lucht beter lokaliseren waar de vuurhaarden bestreden moeten worden. De brand aan de Marktstraat was aan het eind van de middag geblust. Het pand is grotendeels verwoest.

Brandweer zet drone in bij brandbestrijding in Ootmarsum

Twente

Ootmarsum is een stad in Twente, dus het is niet verwonderlijk dat een drone wordt ingezet door de brandweer. Brandweer Twente is namelijk één van de eerste brandweerkorpsen die een drone in haar arsenaal heeft. Eind vorig jaar introduceerde Brandweer Twente deze vliegende brandweerman met een stoere promovideo.

Brandweer zet drone in bij brandbestrijding in Ootmarsum

Drone

De drone die wordt gebruikt betreft een model uit de Altura Zenith serie van Aerialtronics, een Nederlandse fabrikant van drones voor commerciële toepassingen. De drone heeft een uniek ontwerp met vier armen voorzien van dubbele rotoren. Dankzij deze extra propellers heeft de 'quadcopter' extra draagvermogen zodat de drone uitgerust kan worden met geavanceerde apparatuur.

Bron: RTV Oost

Foto: GinoPress B.V.

2 Reacties

  1. no

    was de politie heli niet beschikbaar?

  2. brent

    WOW dit moeten ze vaker doen!

Plaats een reactie