Xiaomi heeft via verschillende teasers aangekondigd dat het bedrijf op zeer korte termijn een drone zal introduceren. Het was nog niet officieel bevestigd, maar er waren talloze indicaties dat de Chinese elektronicagigant werkte aan haar eigen cameradrone.

Xiaomi kondigt komst van eerste drone aan

Xiaomi

In Nederland nog niet erg populair, maar in China is Xiaomi één van de toonaangevende elektronicafabrikanten. Het bedrijf verwierf veel populariteit door high-end smartphones te introduceren tegen zeer scherpe prijzen. Door deze strategie groeide Xiaomi uit tot de nummer 5 smartphone-producent ter wereld. In 2015 verkocht het bedrijf maar liefst 70.8 miljoen smartphones! Naast smartphones produceert het Chinese bedrijf ook hoofdtelefoons, mobiele opladers en smart devices zoals de 'Mi Band' armband. Xiaomi kondigde vorige week nog haar nieuwste 'phablet' aan: Xiaomi Mi Max.

Xiaomi kondigt komst van eerste drone aan

Presentatie drone

Op 25 mei 2016 om 19 uur 's avonds (lokale tijd) zal Xiaomi haar eerste drone presenteren. Het Chinese bedrijf kon natuurlijk niet achterblijven met China als thuisbasis van vele dronefabrikanten.

4K video

Niet alleen de twee teasers duiden aan dat Xiaomi een drone gaat lanceren, maar GizChina ontdekte dat het bedrijf per ongeluk haar drone app al had gepubliceerd. Dankzij dit ongelukje weten we dat Xiaomi's drone is uitgerust met een 4K camera, want de app beschikte over instellingen van 4K video. Ook liet een eerder ingediend patent zien dat de drone waarschijnlijk te bedienen is via de 'Mi Band' armband.

Xiaomi kondigt komst van eerste drone aan

Geruchten

Begin dit jaar waren er al geruchten dat Xiaomi een drone zou aankondigen tijdens het Mobile World Congress. Tijdens dit congres in Barcelona bleef de verwachte aankondiging uit, maar de geruchten bleken dus wel degelijk waar te zijn.

2 Reacties

  1. Jon

    Xiaomi maakt producten van zeer hoge kwaliteit voor een zeer scherpe prijs. Dit beloofd dus veel goeds. Ben zéér benieuwd.

  2. Jeroen

    Erg mooie teaser ben zeker benieuwd, hoe meer concurrentie des te beter voor de consument.

Plaats een reactie