Zoals je bent gewend van DRONES.nl, staat er ook in de maand mei een nieuwe winactie voor je klaar. Dit keer maak je kans op een Hubsan H107D+ FPV drone! Wil jij kans maken op deze razendsnelle FPV-drone? Laat dan weten van welke aspecten rondom drone regelgeving jij vindt dat deze verplicht moeten worden in Nederland.

Er is de afgelopen tijd veel te doen omtrent drones. Met name incidenten waarbij drones het vliegverkeer verstoren, worden veelvuldig in de media besproken. Begin april werd een landingsbaan op Schiphol tijdelijk buiten gebruik gesteld nadat drie vliegtuigen een drone in de omgeveving van de luchthaven hadden gezien. Ook boven het vliegveld Charles de Gaulle bij Parijs ging het afgelopen maand bijna mis toen een drone rakelings langs een Airbus A320 vloog. Met name het incident bij Schiphol is voor de Nederlandse overheid reden om de voorlichtingscampagne over het gebruik van drones uit te breiden.

Win een Hubsan H107D+ FPV drone!

Strengere droneregels in Nederland

In een Kamerbrief van staatssecretaris Dijksma van Infrastructuur staat volgens de NOS dat de overheid, naast het uitbreiden van de voorlichting omtrent het veilig vliegen met drones, voor het eind van 2016 met strengere regels voor hobbyisten komt. Wat deze regels precies gaan inhouden is nog niet bekend.

Jouw mening!

Met de verwachte nieuwe drone-wetgeving voor hobbyisten in het achterhoofd, is DRONES.nl benieuwd naar wat jij denkt dat m.b.t. drones verplicht zou moeten zijn in Nederland. Met behulp van deze informatie is het voor DRONES.nl makkelijker de mening van de Nederlandse drone-community richting de overheid te communiceren. Geef je mening en maak kans op een Hubsan H107D+ FPV drone. Je kan onder andere kiezen uit onderstaande opties:

  • Hoogtelimiet van 50 meter
  • Droneregistratie
  • Aansprakelijkheidsverzekering
  • Vliegvaardigheidsbewijs (theorie en/of praktijk)
  • Alleen vliegen met goedgekeurde geo-fencing software
  • Nationaal drone-luchtverkeersysteem (amateur)
  • Nationaal drone-luchtverkeersysteem (commercieel)

Heb jij een andere drone-regel in gedachte die het aantal incidenten met drones kan beperken? Ook andere suggesties zijn uiteraard van harte welkom. Laat je mening horen op http://win.drones.nl en maak kans op die razendsnelle Hubsan drone. Deelname is mogelijk t/m dinsdag 31 mei.

Win een Hubsan H107D+ FPV drone!

Hubsan X4 + Micro Drone FPV H107D+

De Hubsan H107D+ is de uitgebreide versie van de Hubsan X4 Plus Micro Drone H107C+. De drone is uitgerust met een FPV camera en afstandsbediening met LCD display waarop je de vlucht in real-time kunt volgen. Het strakke design in combinatie met gestroomlijnde vormgeving geeft de Hubsan een stoere uitstraling. Dankzij de gebruiksvriendelijke bediening is deze drone geschikt voor beginners en leuk voor training van vliegvaardigheden voor gevorderden. Daarnaast zorgt de LED-verlichting ervoor dat de drone duidelijk zichtbaar is in de lucht, en ziet deze er tijdens het vliegen ook nog eens super gaaf uit!

Laat nu je mening horen op http://win.drones.nl en win een Hubsan H107D+ FPV drone!

7 Reacties

  1. Daniel Brasse

    Lid worden van een modelvliegclub en daar een brevet halen. Bij het halen van je brevet krijg je dan een pasje wat je dan bij je moet hebben als je gaat vliegen. met dit brevet laat je in elk geval zien bekend te zijn met de regelgeving. Vergelijk dit met je rijbewijs wat je ook altijd bij je moet hebben als je rijdt. En als je in clubverband vliegt kun je ook lessen volgen (theorie en Praktijk) Het moet natuurlijk wel betaalbaar blijven,zeker nu drones helemaal in zijn. In clubverband mogen de regels wel wat versoepeld zijn vind ik. Daar buiten moet je een brevet halen. dit zou ik als een van de regels stellen. Verder vind ik dat je in clubverband gerust tot 300 meter mag vliegen en daar buiten 120 meter.

  2. Michiel

    Ik denk dat het een goed idee zou zijn om kant en klare drones zo te maken dat ze het simpelweg niet doen in no-fly zones. Het zijn in het nieuws altijd die klasse drones als het gaat over domkoppen die daar wel rondvliegen (althans, ik heb nog niet dergelijke nieuws gelezen met zelfbouw drones). Wat ik hier schrijf is wel een beetje generaliserend, ik bedoel het niet om mensen die zich wél goed op de hoogte stellen voor het hoofd te stoten. Ook zou het een goed idee zijn dat de regelgeving op papier moet worden meegeleverd met verkochte drones zodat men op de hoogte is van wat wel en niet mag en niet kan zeggen dat wist ik niet. PS: Goed idee van jullie Drones.nl, om veiligheid te belichten. Complimenten.

  3. bas

    WAAROM moet je altijd 16 zijn om mee te mogen doen?? ????? elke keer zie ik weer mooie prijzen voorbij komen maar je moet altijd 16 zijn... ik snap de logica niet van de leeftijdseisen... willen jullie misschien een keer uitleggen waarom die leeftijdseisen zo hoog zijn?

  4. michiel

    @Bas: Heb je geen oudere broer of zus of een ouder die je erbij kan helpen?

  5. A.M.

    Hebben wij nu echt de illusie dat strengere regelgeving het gevaar zal wegnemen? Reeds nu is er bij de handhavers al absolute onduidelijkheid wat wel mag en kan. En hoe meent men het te kunnen handhaven? Het zijn uiteraard degenen die zich nu al niet aan de regels willen/kunnen houden, die de basis vormen van alle discussie. Alle drone gebruikers die veiligheid hoog in het vaandel hebben staan, nemen de regels al voldoende in acht. Alleen met kant-en-klare drones kan gewerkt worden met software die de no-fly zones kan respecteren. Voor de zelfbouw is dat een stuk lastiger. Vliegen met brevet geeft de vliegvaardigheid weer, maar dit zijn normaliter niet de gebruikers die problemen zullen veroorzaken. Het blijft een strijd tussen technische mogelijkheden, de regels en degene die het eigen plezier boven de veiligheid van een ander stellen. Drone-registratie wordt lastig bij zelfbouw. De wetgevers menen op te moeten treden, maar de regelgeving is al voldoende. Het zal de domkoppen nooit bereiken.

  6. michiel

    @Drones.nl: Ik heb nu al diverse berichten naar jullie gestuurd, via mail en via de site, maar ik krijg geen enkele reactie. Daarom maar via deze weg. Ik wil graag weten waarom er bij mijn profiel een bericht blijft staan dat ik niet kan deelnemen aan acties omdat profiel nog niet is ingevuld, terwijl het profiel wél is ingevuld.

  7. mika

Plaats een reactie