Dat je met de moderne drones tegenwoordig prachtige videobeelden kan schieten is niks nieuws. Van filmen in 4K kwaliteit kijkt niemand op. Maar live 360-graden beelden filmen voor virtual reality doeleinden, dat kenden we nog niet.

5 camera's

Het Amerikaanse bedrijf Queen B Robotics presenteert in onderstaande video haar laatste revolutionaire product: de Exo360. Deze drone is voorzien van maar liefst vijf camera's die tezamen 360 graden 4K Ultra HD videobeelden opnemen. Vier van deze vijf camera's zijn naar de zijkanten gericht terwijl de overgebleven camera de beelden onder de drone registreert. Wat verder opvalt aan het ontwerp zijn de propellers die onder het zwarte frame zijn gemonteerd.

Virtual reality

De 360 graden beelden van de Exo360 zijn te koppelen aan virtual reality brillen. Op deze manier wordt het mogelijk om virtueel vanuit de drone om je heen te kijken. Dit kan achteraf, maar de Exo360 ondersteunt ook live streaming. Daarnaast kunnen de beelden ook gebruikt worden in de Youtube 360˚ videos:

Queen B Robotics

Queen B Robotics werd in 2015 opgericht in Berkeley, Californië. De missie van het bedrijf is het ontwikkelen van state-of-the-art drone-technieken en richt zich hierbij op zowel de consumenten als de zakelijke markt. Eerder ontwikkelde Queen B Robotics ook al haar Swarm Technology; software die het mogelijk maakt om een groep van drones aan te laten sturen door slechts 1 persoon.

1 Reacties

  1. jean pierre

    als je het filmpje bekijkt zie je dat de cams niet goed overlappen. Persoonlijk vind ik het een leuk idee. maar hang een Ricoh theta onder een phantom of yuneec en je hebt een beter resultaat. enige nadeel daarvan is dat de resolutie geen 4k is maar FHD

Plaats een reactie