De politie van het Belgische Leuven heeft maandag een student opgespoord die afgelopen weekend met een drone tegen het provinciehuis in Leuven vloog. Het bleek te gaan om een uit de hand gelopen proefvlucht voor een eindwerk, zo meldt Nieuwsblad.be.

Drone

Maandag trof personeel van het Vlaams-Brabantse provinciebestuur een drone op de binnenplaats van het provinciehuis. Het toestel was duidelijk beschadigd door een crash. Van de eigenaar was geen spoor te bekennen. De politie nam het toestel mee naar kantoor en slaagde erin om de eigenaar te traceren.

Student

De eigenaar bleek een student die de drone gebruikt voor zijn eindwerk. Normaal maakt hij porefvluchten in de sporthal van een hogeschool, maar voor één keer zag de student - wellicht ingegeven door het mooie weer - er geen graten in om in de buitenlucht een vluchtje te maken.

Stuurloze drone crasht tegen Vlaams-Brabants provinciehuis

Straf

Om de een of andere reden is het misgelopen en smakte zijn onbemande vliegtuigje te pletter tegen het hoge provinciehuis. Het is nog niet duidelijk of de student gestraft zal worden voor het roekeloze gedrag.

Foto provinciehuis: fhw

0 Reacties

    Plaats een reactie