Laat de hoogwerkers of enorme kranen maar thuis, er is nu een kant-en-klaar systeem om gebouwen te inspecteren met drones. Het is afgelopen met langdurige en arbeidsintensieve projecten, de drone verovert steeds meer terrein in de wereld van inspecties.

Tremco Roofing & Building Maintenance

Het Amerikaanse bedrijf Tremco Roofing & Building Maintenance introduceert het zogenaamde SkyBEAM programma: een compleet systeem dat met behulp van drone gebouwen van buiten in detail inspecteert. De drone voert volledig autonoom de inspectie uit en verzamelt alle data zodat deze real-time of op een later moment is te raadplegen.

SkyBEAM laat drones autonoom gebouwen inspecteren

SkyBEAM

Het SkyBEAM programma stelt inspecteurs in staat virtueel het gebouw te verkennen en eveneens zwakke plekken of aandachtspunten in te stellen. Ook is de drone in staat om zwakke plekken in energieleidingen en de bouwstructuur te ontdekken.

SkyWorks

De drones die Tremco gebruikt worden gemaakt en getest door SkyWorks, een Canadees bedrijf dat onlangs van de FAA de eerste uitzondering kreeg voor commerciële vluchten in het donker. Dankzij de exclusieve samenwerking kan Tremco onder de noemer van SkyWorks ook nachtelijke vluchten uitvoeren.

SkyBEAM laat drones autonoom gebouwen inspecteren

Donker

Tijdens de vluchten in het donker kunnen inspectiebedrijven beter infrarood-scans uitvoeren om te zoeken naar thermische hot spots. Met zonlicht is het schijnbaar stukken moeilijker deze plekken op te sporen.

Interesse

"Er is een flinke vraag naar een service zoals deze, omdat het zo veel sneller, goedkoper en veiliger is dan de manier waarop dingen nu gaan", concludeert Robb Chauvin, directeur van Tremco's inspectiediensten.

0 Reacties

    Plaats een reactie