Een rapport over de toekomst van mini-drones werd gisteren onthuld door de US Air Force. Volgens militaire functionarissen in het Pentagon zullen zwermen van onbemande mini-vliegtuigen (UAS) het gezicht van de moderne oorlogsvoering volledig veranderen.

Hoeksteen

"Wij geloven dat kleine, onbemande systemen de hoeksteen van de Amerikaanse luchtmacht zullen zijn als we kijken naar de komende 20 jaar", aldus luitenant-generaal Robert Otto, plaatsvervangend hoofd van intelligentie, surveillance en verkenning.

Pentagon onthult mini-drones plan

Moeilijker voor vijand

Voor vijanden van de VS is het veel makkelijker om één $20.000.000 kostende Reaper drone neer te schieten dan een zwerm met Boeing RQ-21 Blackjacks. Andere drones die worden genoemd in het programma van het Pentagon zijn Raytheon’s tiny Coyote en Silver Fox platforms. Ieder vliegtuigje zal uiteindelijk samenwerken in een netwerk dat haar manoeuvres aanpast zodra een drone uit het netwerk wordt uitgeschakeld.

Pentagon onthult mini-drones plan

US Air Force

Het is geen verrassing dat de Amerikaanse defensie gelooft in de inzet van mini-drones in oorlogsgebieden. Vorig maand verscheen ook onderstaande video hoe dit er in de praktijk uit zou kunnen zien.

1 Reacties

  1. michiel

    Ergens vind ik het jammer dat het leger kleine drones voor minder fraaie zaken gaat inzetten, zoals al met grote drones gebeurt. Maar dat soort ontwikkelingen hou je toch niet tegen. Misschien wordt er eindelijk eens een betere batterij uitgevonden die veel langer meegaat, nu het leger er werk van maakt. Dat zou dan wel weer mooi zijn.

Plaats een reactie