Een drone heeft vrijdagnamiddag de luchtingsplaats van de gevangenis van de Belgische stad Andenne overvlogen. Dat verklaren vakbondsvertegenwoordigers, zo meldt De Morgen.

Boven de luchtingsplaats

Van buiten de strafinrichting maakten onbekenden gebruik van een drone om waarschijnlijk gedetineerden te bevoorraden van niet toegestane middelen. Het onbemande luchttoestel werd opgemerkt terwijl het de luchtingsplaats van de Naamse strafinrichting overvloog.

Vermoeden

"We weten niet welke voorwerpen het toestel vervoerde, maar we vermoeden dat het onder meer drugs betrof", vertelt een vakbondsvertegenwoordiger.

Bezemstelen

Met behulp van bezemstelen probeerden gedetineerden vanuit hun cellen de goederen te bemachtigen. Daarin zijn ze niet geslaagd. De drone kon helaas niet onderschept worden en ook van de piloot ontbreekt nog ieder spoor.

Drone met smokkelwaar gesignaleerd boven Belgische gevangenis

Smokkel

Het is niet de eerste keer dat drones worden ingezet om drugs over de gevangenismuren te smokkelen. Zo vond vorige maand in Londen een vergelijkbaar incident plaats. Hoge gevangenismuren vormen voor drones geen probleem, ook landgrenzen bieden vaak geen weerstand tegen drones.

0 Reacties

    Plaats een reactie