De zogenaamde Maker community heeft weer iets nieuws gevonden. De 'WiFi Drone Disabler' zou het mogelijk maken drones die gebruik maken van een WiFi signaal uit te schakelen.

Bouw zelf een WiFi Drone Disabler

WiFi Drone Disabler

Makeazine brengt een verslag van een Doe-Het-Zelf kit die bestaat uit een Raspberry Pi mini-computer, een Wi-Fi kaart, open-source software en een metalen blik.

Bouw zelf een WiFi Drone Disabler

Raspberry Pi

De Raspberry Pi is de naam van een singleboardcomputer gebaseerd op een ARM-processor die tegen een minimale prijs wordt vervaardigd en verkocht. De Raspberry Pi werd ontwikkeld aan de Universiteit van Cambridge en was bedoeld voor educatieve doeleinden.

Parrot AR.Drone 2.0

De WiFi Drone Disabler werd getest op een Parrot AR.Drone 2.0, een drone die volgens Makezine auteur Brent Chapman niet al te goed beveiligd is.

Bouw zelf een WiFi Drone Disabler

Cantenna

Eenmaal uitgevoerd, een aantal van speciaal geschreven software-scripts fungeren met behulp van een metalen soepblik als een Wi-Fi-signaal-booster. Eenmaal gebouwd, de 'cantenna' wordt verbonden door een kabel tussen de WiFi-kaart en de Raspberry Pi. De software is in staat het signaal tussen piloot en de drone te verbreken of zelfs de controle over te nemen.

Doe-Het-Zelf

"Deze cursus is bedoeld om gebruikers te helpen om de gevolgen te begrijpen van het gebruik van onbeveiligde draadloze communicatie", aldus Chapman.

WiFi signaal

De reden dat dronefabrikanten, zoals Parrot, gebruik maken van WiFi signalen is niet allen vanwege het feit dat mensen bekend zijn met dit type signaal, maar hierdoor kunnen de drones worden bestuurd via smartphones en tablets.

4 Reacties

  1. Bas

    Dat is toch helemaal niet handig als iedereen zon ding mag maken/hebben. de kans is dan groot dat er misbruik van word gemaakt.....

  2. michiel

    Is dit artikel vertaald door Google Translate of zo? Sommige zinnen lopen echt niet lekker..

  3. Richard

    Een oude magnetron werkt ook, deurtje open en richten op de drone. De magnetron moet wel werken met het deurtje open, wat makkelijk te doen is.

  4. Paul Tekenbroek

    Graag zou ik een gesprek met één van uw medewerkers hebben over welke opleiding voor mij het meest geschikt zou zijn.

Plaats een reactie