Drones worden ingezet voor talloze toepassingen en deze lijst met toepassingen wordt met de dag groter. Hier kunnen we er weer eentje aan toevoegen, want in de Amerikaanse staat Nevada worden drones ingezet om het weer te beïnvloeden.

Let it rain

Sinds jaar en dag heeft de mens het weer willen controleren en de Desert Research Institute (DRI) doet nu een poging met behulp van drones. Het onderzoeksinstituut uit Nevada bouwde de 'Sandoval Silver State Seeder', een drone waarmee invloed op de neerslag kan worden uitgeoefend.

Cloud-seeding

Via het zogenaamde 'Cloud-seeding' principe vuurt men zilverjodide op passerende wolken om de kans groter te maken dat het gaat regen. De drone kan dus niet bepalen wanneer het regent, maar dankzij de drone kan men de lokatie beïnvloeden waar de neerslag valt. Theoretisch gezien zou de neerslag kunnen worden opgevangen in grote bassins en op een andere manier worden ingezet in de droge woestijnstaat.

Amerikaanse onderzoekers gebruiken drones om het weer te beïnvloeden

FAA

DRI heeft toestemming van de Federal Aviation Administration (FAA) om tot 365 meter hoogte te vliegen en haar onderzoek door te zetten om te bekijken of cloud-seeding op een effectieve manier kan worden toegepast.

Amerikaanse onderzoekers gebruiken drones om het weer te beïnvloeden

0 Reacties

    Plaats een reactie