Het Spaanse bedrijf Zcopters voert momenteel een Kickstarter-campagne voor de Airstring; een kleine module die ervoor zorgt dat je via het mobiele telefoonnetwerk verbinding kan maken met je drone. De Airstring is in staat telemetrische data via telefoonmasten naar de server van Airstring te verzenden, welke het signaal vervolgens doorstuurt naar je smartphone of PC. Kun je bellen met je telefoon? Dan kun je ook verbinding maken met je drone.

Verbinding via mobiel netwerk

Het team van Airstring begrijpt dat het tijdens elke drone-vlucht cruciaal is om je drone te allen tijden te kunnen monitoren. Echter, door slechte weersomstandigheden, een niet-goed-functionerende accu of verlies van het GPS signaal, kan het gebeuren dat de verbinding met je drone wordt afgebroken. De drone kan vervolgens automatisch terugkeren, maar ook crashen of een noodlanding maken. Met de Airstring is het mogelijk een stabiele verbinding via het mobiele telefoonnetwerk tot stand brengen. Het product bestaat uit 3 elementen; de Airstring Air module, de Airstring App en de Airstring server. Men kan gebruik maken van de AirString servers voor een bedrag van $6 dollar per maand of gebruik maken van Open-Source software om de verbinding via eigen servers te laten verlopen.

Airstring; connecten met je drone via mobiel telefoonnetwerk

Mini module

De Airstring Air module is speciaal ontworpen voor gebruik met Pixhawk flight-controllers, gefabriceerd door 3D Robotics. Om de module met andere drones te verbinden heb je toegang nodig tot de UART-poort van je drone. Er wordt gebruik gemaakt van DF13 connectors, een kleine printplaat, een SIM-kaart en een antenne. De module heeft een maximaal verbruik van ~1 Watt.

Airstring; connecten met je drone via mobiel telefoonnetwerk

Crowdfunding project Kickstarter

De Airstring module voor drones wordt momenteel gepromoot via een crowdfunding campagne op Kickstarter.com. Zcopters-ingenieur Jose Alberto Soler en Martí Gasull uit Barcelona hopen binnen 30 dagen een bedrag van 30.000 euro op te halen. Wanneer de Kickstarter-campagne succesvol is, wil het team de Airstring in november 2016 uitleveren. Je kan de Spaanse ingenieurs al vanaf 5 euro steunen, voor minimaal 199 euro (Early Bird) haal je de Airstring zelf in huis.

1 Reacties

  1. laureh

    dat heeft me geholpen aan mijn presentatie

Plaats een reactie