Op donderdag 16 juni 2016 vindt in het Hazemeijercomplex in Hengelo Techconn plaats. De start-up company Drone4Agro, onderdeel van de Osse-group (Osse Equipment Manufacturing Group) zal tijdens de Techconn een drone voor de agrarische markt presenteren.

Drone4Agro

Drone4Agro is volop bezig krachtige werkdrones marktklaar te maken voor in eerste aanleg de Europese en Amerikaanse markten. De ontwikkeling van de drones gaat in nauwe samenwerking met o.a. de universiteiten van Twente en Wageningen, met diverse overheden (bijvoorbeeld over aangepaste vliegvergunningen) en eerdaags ook met een geschikte leverancier van teelt-begeleidende software.

Agrarische drone op maakindustrie vakbeurs Techconn

Drone voor duurzame en goedkope hulp

In eerste aanleg is de drone ontwikkeld voor de agrarische markt, met name het bespuiten van gewassen op het veld. GPS gestuurd en daarmee heel nauwkeurig tot precies aan de randen van het veld en zonder sporen in de akker achter te laten en daarmee de grond te verdichten. Denk aan een vlieghoogte van ca 50 cm boven het gewas. In de praktijk zullen banden sporen in het land ontbreken waardoor er 5 tot 20% meer groeiruimte blijft voor de gewassen. De drone kan 100 of 150 kg in een keer meenemen en lang genoeg in de lucht blijven om die hoeveelheid op een verantwoorde manier te verdelen. De drone wordt aangedreven door elektromotoren. Gewerkt en gezocht wordt nog aan het maximaliseren van de mogelijke vliegtijd. Dat is afhankelijk van de nieuwste energieopslagtechniek. Naast de mogelijkheden in de agrarische wereld zijn tal van andere toepassingen relevant. De drone kan een persoon moeiteloos en heel nauwkeurig boven of op moeilijk bereikbare plaatsen brengen. Dus voor onderzoek, zoekacties, hulpdiensten als brandweer EHBO etc. komen er nieuwe grensverleggende mogelijkheden. Uiteraard kunnen door de nauwkeurige besturingsmogelijkheid op afstand ook flinke pakketten of materialen heel efficiënt worden bezorgt op uiteenlopende locaties.

Agrarische drone op maakindustrie vakbeurs Techconn

TechConn

Techconn is een initiatief van INNON. Deze vakbeurs voor de maakindustrie in Nederland en Duitsland biedt innovatieve ondernemers en opdrachtgevers uit de maakindustrie de gelegenheid elkaar te ontmoeten en ideeën, concepten, kennis en mogelijkheden uit te wisselen.

Bron: Metaal Magazine

0 Reacties

    Plaats een reactie