Vandaag is het International Drone Day, maar wat betekent dit precies? Lees mee, want wij leggen het je uit.

Drones are Good

Een aantal jaar geleden hing er nogal een negatieve klank aan het woord 'drones'. Mensen die het woord hoorden, legden al snel de associatie met militaire drones en beseften niet dat militaire drones slechts een kleine afdeling binnen de algemene groep 'drones' zijn.

7 mei 2016: International Drone Day

ThatDroneShow

International Drone Day is een idee van de twee dronefanaten, echtgenoten en presentatoren van 'That Drone Show': David Oneal en Sarah Oneal. ThatDroneShow is een dagelijkse online video podcast die alle in's en out's bespreekt uit de wereld van drones. Het echtpaar begon met dit idee uit enthousiasme over de technologie nadat David in januari 2014 zijn eerste Phantom quadcopter kocht.

International Drone Day

Het tweetal besefte al snel dat ze het woord 'drones' niet konden veranderen, maar besloot alles in werking te zetten om de betekenis van het woord positief te veranderen. International Drone Day is in het leven geroepen om de goede kanten van drones te belichten.

7 mei 2016

Op 7 mei 2016 vinden op meer dan 150 lokaties ter wereld drone-events plaats. Onder leiding van ThatDroneShow zal in de Verenigde Staten het zogenaamde 'Main Event' afspelen. Vorig jaar was Las Vegas het toneel voor deze hoofdshow en dit jaar vindt het Main Event plaats in San Diego in de Amerikaanse staat Californië. Ook in Nederland vinden er events plaats. Zo organiseert DroneZoneBreda in samenwerking met Modelvliegsport Oosterhout (MVSO) een event ten behoeve van International Drone Day.

The Drone Invasion

David en Sarah gaan zelfs nog een stapje verder om bij het grote publiek de boodschap duidelijk te maken dat "Drones Are Good". Het echtpaar produceerde zelf een documentaire "The Drone Invasion", die - hoe kan 't ook anders - vandaag op International Drone Day zal verschijnen.

1 Reacties

  1. Robbie

    https://youtu.be/n9FPaig6dc8

Plaats een reactie