3... 2... 1... klik. Met een druk op de joystick is de raket afgevuurd. Piep... piep... piep klinkt het terwijl de raket zijn doel nadert. En vindt. Alleen de klap komt niet. Tenminste, je hoort 'm niet.

Full Contact

'Contact' is alles wat drone-piloot Ivan meekrijgt door zijn koptelefoon. Op het schermpje voor zich ziet hij een stofwolk waar zich vlak daarvoor nog een gebouw of een auto bevond. Na R U There, zijn film uit 2010 over virtual reality, laat David Verbeek opnieuw echt en onecht in elkaar overvloeien, zo schrijft AD.

Schuldgevoel van een drone-piloot in film Full Contact

Heftig

Dat Ivan mijlenver van Afghanistan op een luchtmachtbasis in de woestijn van Nevada zit en daar op een knopje drukt, maakt alles abstracter maar het betekent niet dat er minder doden vallen. Als hij per ongeluk een school bombardeert, komt het schuldgevoel alsnog in alle hevigheid opzetten. Eerdere slachtoffers worden echt. In koortsige hersenspinsels komen ze het fysiek uitvechten, van man tot man in een donkere boksring. Met de woestijnshots is het een poëtisch in beeld gebrachte zoektocht van een moderne jager, die het contact met zijn prooi en daarmee ook met zichzelf terugvindt.

Schuldgevoel van een drone-piloot in film Full Contact

Regie

David Verbeek.

Hoofdrollen

• Grégoire Colin
• Lizzie Brocheré
• Slimane Dazi

Nu in de bioscoop

Full Contact draait nu in een bioscoop bij jouw in de buurt.

0 Reacties

    Plaats een reactie