In een poging eindelijk het mysterie rondom het monster van Loch Ness op te sporen, zocht een high-tech marinedrone in de diepe wateren van het Schotse meer, naar het meest gezochte beest. De onderzoekers stuitten op een monster, maar het bleek alleen te gaan om een 9-meter lange replica.

Replica

De namaak werd gebruikt in de film 'The Private Life of Sherlock Holmes' uit 1970. Het rekwisiet zonk zo'n 50 jaar geleden naar de bodem van het meer, zo schrijft persbureau Reuters.

Onderwater-drone vindt replica monster Loch Ness

Zoektocht

Het was de meest geavanceerde zoektocht tot nu toe, met apparatuur dat tot een diepte van 1500 meter een gebied tot in detail in kaart kan brengen. De zoektocht door het Noorse bedrijf Kongsberg Maritime vond niet alleen de filmreplica, maar ook een gezonken schip van 8 meter lang.

Onderwater-drone vindt replica monster Loch Ness

Teleurgesteld

Steve Feltham, een 'Nessie'-fanaat die al 25 jaar zoekt naar het fenomeen, zei "ver van teleurgesteld" te zijn met de bevindingen. Hij denkt dat de kaarten hem juist zullen helpen in zijn zoektocht.

Verder zoeken

"We hebben nu een betere kaart dan ooit, dat ons elke hobbel en bobbel van het meer laat zien", aldus Feltham. Volgens hem is dit reden om juist terug te gaan met camera's en alles wat enigszins lijkt op een karkas van het dier te onderzoeken.

Onderwater-drone vindt replica monster Loch Ness

Verder zoeken

Er wordt voor het eerst geschreven over een monster door de Ierse monnik St. Columba, die een 'beest' verbannen zou hebben naar de dieptes van de rivier 'Ness' in de zesde eeuw. De beroemdste foto van Nessie stamt uit 1934, bekend als de "surgeon's photo". Daarop was een lange nek met hoofd te zien in het water.

0 Reacties

    Plaats een reactie