Een wolkenkrabber ontworpen voor 'drone delivery' heeft de tweede plaats in de jaarlijkse eVolo’s Skyscraper Competition gewonnen. Het concept 'The Hive' van drie architecten is een denkbeeldige toren welke als 'drone docking station' in dichtbevolkte gebieden kan dienen.

Ontwerp

Het gevel van de toren is het beste te vergelijken met een honingraat, een enorme hoeveelheid openingen voor komende en gaande bezorgdrones. Iedere opening is voorzien van mechanische panelen die kantelen om het opstijgen en landen van de drones tegemoet te komen.

Is deze wolkenkrabber de oplossing voor dronebezorging in steden?

Niet zo gek

Dit is ontwerp is natuurlijk niks meer dan complete 'science-fiction', maar eerlijk gezegd is een dergelijke dronebezorging-toren zo gek nog niet. Het verticale ontwerp creëert een enorme hoeveelheid docking stations waar drones kunnen in- en uitvliegen op verschillende hoogtes. Dankzij de enorme hoeveelheid dock's is de kans op 'drone files' het kleinst, want als er slechts een kleine hoeveelheid dock's zijn, kan er natuurlijk altijd een opstopping in de lucht ontstaan van wachtenden drones.

Is deze wolkenkrabber de oplossing voor dronebezorging in steden?

Bron: eVolo

0 Reacties

    Plaats een reactie