Dit jaar organiseren DJI en Epic voor de tweede keer het Rise of the Drones Film Festival. De trailer is vrijgegeven, en filmmakers kunnen hun beste drone-video's insturen om mee te dingen naar de hoofdprijs.

Aanmelden

Het Rise of the Drones festival vond afgelopen jaar voor het eerst plaats. Deelnemers kunnen zich tot 13 juni aanmelden. Op de website van EpicTV wordt beschreven waaraan de drone-videos moeten voldoen om kans te maken op de hoofdprijzen. Zo mogen de films maximaal 8 minuten duren, en moet minimaal 25% van de beelden door een drone zijn geschoten.

Prijzen en jury

De 4-koppige jury bestaat uit de directeur marketing van DJI Europe (Martin Brandenburg), de manager DJI studios (Ferdinand Wolf) en twee producers van EpicTV (Alan Sim en Christine Sherwood). De jury zal in vier verschillende categorieën een winnaar aanwijzen:

  • Best film
    De film die over het geheel gezien het beste in elkaar zit wordt beloond met een DJI Inspire 1 en 2000 euro. Men kijkt hierbij onder andere naar het innovatief gebruik van drone-technieken, muziek en het verhaal dat in de film verteld wordt.
  • Best editing
    De maker van de film die het best ge-edit gaat naar huis met een DJI Phantom 4 en 1000 euro. De jury zal hierbij vooral letten op timing en de manier van editten, en hoe deze het verhaal ondersteunen.
  • Best action
    Stuntmannen en actiesport liefhebbers opgelet: deze prijs is voor de beste actie-beelden. De drone-film met de meest spectaculaire drone-shots wint een DJI Osmo met een Sport Accessory Kit en 1000 euro cash.
  • Best continuous shot
    In deze categorie gaat de jury op zoek naar de beste beelden die in 1 take gemaakt zijn. De drone-filmmaker met de beste skills wint een DJI Phantom 3 Professional + 1000 euro.

0 Reacties

    Plaats een reactie