De onderzoeksarm van het U.S. Department of Transportation, Volpe Center, voorspelt dat het aantal onbemande vliegtuigen in 2035 groter is dan het aantal bemande vliegtuigen. Met name commerciële drones zullen zorgen voor deze revolutie.

Commerciële drones

Autonome drones zijn bezig een plaats te verwerven in allerlei industrieën. Het is dus niet alleen het bedrijf Amazon dat meerwaarde ziet in de toepassing van drones.

In 2035 meer drones dan vliegtuigen in de lucht

Dronepiloten

Ondanks het feit dat deze drones onbemand zijn, zullen de vliegende apparaten wel bestuurd (lees: gecontroleerd) moeten worden door menselijke piloten. Aangezien de technologie nog zo jong is, is er momenteel een schrijnend tekort aan gekwalificeerde dronepiloten in de Verenigde Staten. Veel drone-gerelateerde bedrijven organiseren trainingsprogramma's om piloten te enthousiasmeren ter voorbereiding op de 'Drone Revolutie'.

Arbeidsmarkt

Voor ouders die een doelloze tiener thuis hebben zitten, kan dit nog wel een mogelijkheid worden voor professioneel succes. De verwachting is dat de komende jaren de vraag naar arbeidskrachten groter zal zijn dan het aanbod in deze nieuwe industrie.

In 2035 meer drones dan vliegtuigen in de lucht

Vliegende computers

James Harrison, mede-oprichter en CEO van Sky-Futures, legt in de Financial Times uit dat de belangrijkste reden voor de potentiële levensduur van de drone-industrie heel eenvoudig is te verklaren: "Drones zijn vliegende computers die veel details en data kunnen vastleggen wat eens mens niet kan - en vanuit hoeken en op plaatsen waar mensen niet kunnen komen."

Op afstand

Met andere woorden: drones zijn ideaal om afgelegen of gevaarlijke locaties te monitoren. Daarnaast als een gebied te groot of buiten bereik is, bieden drones een eenvoudige optie om deze risicovolle locaties te observeren.

In 2035 meer drones dan vliegtuigen in de lucht

Bosbranden

Neem nu een bosbrand als voorbeeld. Met alle rook die gecreëerd wordt, is menselijk surveillance gevaarlijk vanwege diverse redenen. Zelfs een bemande helikopter is niet veilig boven een gigantische bosbrand. Drones bieden daarentegen de oplossing voor dit probleem.

Politie

Bosbranden zijn slechts een voorbeeld waarin commerciële drones kunnen worden toegepast. Drones zijn ook erg goed inzetbaar ten behoeve van de rechtshandhaving. In vele landen wordt door de politie op dit moment geëxperimenteerd met de toepassing van drones in zoek- en reddingsorganisaties en andere hulpbehoevende situaties.

In 2035 meer drones dan vliegtuigen in de lucht

Overige sectoren

Niet alleen bij hulpdiensten zijn drones populair. De onbemande vliegtuigjes worden ook met toenemende mate ingezet in sectoren als de landbouw, inspectie en beveiliging. In de komende tien jaar verwacht onderzoeksbureau Teal Group dat de totale uitgaven aan commerciële (en militaire) drones ongeveer 93 miljard zullen bedragen.

0 Reacties

    Plaats een reactie