De Franse politie is van plan drones in te zetten om te surveilleren tijdens het EK voetbal dat deze zomer plaats vindt in Frankijk.

EK 2016

De Franse politie heeft een officiële oproep gedaan voor bedrijven die de Franse politie kunnen helpen bij surveillance in de buurt van de stadions tijdens de wedstrijden van het EK 2016.

Franse politie wil surveillance drones inzetten tijdens EK 2016

Drones

De Franse politie is bij voorkeur op zoek naar drones met een vliegtijd van minimaal 30 minuten, die nagenoeg geruisloos zijn en moeilijk te detecteren door thermische en elektromagnetische detectie. De drones dienen te zijn uitgerust met een video camera met 10x zoom en goed nachtzicht. Volgens de Franse krant Le Monde komen de eisen voor de camera overeen met een camera die op 50 kilometer afstand een nummerplaat van een auto kan lezen terwijl de drone op 30 meter hoogte in de lucht hangt.

Franse politie wil surveillance drones inzetten tijdens EK 2016

Interesse?

Bedrijven die geïnteresseerd zijn om de techniek te leveren aan de Franse politie hebben de tijd om voor 10 mei 2016 te reageren. Het EK gaat 10 juni 2016 van start in Saint-Denis met de wedstrijd van thuisland Frankrijk tegen Roemenië.

0 Reacties

    Plaats een reactie