De Amerikaase luchtvaartautoriteit Federal Aviation Administration (FAA) heeft haar eerste uitzondering verleend aan commerciële vluchten in het donker.

Vluchten in het donker

De FAA heeft haar eerste goedkeuring voor vluchten van kleine commerciële drones in het donker afgegeven, zo verklaren advocaten van Skyworks Inc. De Amerikaanse afdeling van het van oorsprong Canadese bedrijf gebruikt drones om nachtelijke inspecties uit te voeren rondom gebouwen en daken, zo meldt Wall Street Journal.

FAA verleent toestemming aan eerste commerciële dronevluchten in het donker

Drones

Langzaam maar zeker maakt de FAA plaats voor drones in het Amerikaase luchtruim. Ieder bedrijf dat drones wilt inzetten dient in de Verenigde Staten over een uitzondering vanuit de FAA te beschikken. Tot op heden verleende de FAA meer dan drieduizend uitzonderingen aan bedrijven in de Verenigde Staten. Eerder deze maand bracht The Association for Unmanned Vehicle Systems (AUVSI) een rapport naar buiten waarin zij deze FAA vrijstellingen had geanalyseerd.

Goede voorbeeld

Ook liet de Amerikaanse luchtvaartautoriteit deze maand weten dat schietgrage burgers hard worden gestraft die een drone uit de lucht schieten. Deze week werd tevens een test gedaan met 24 drones op 6 verschillende FAA testlocaties verdeeld over de Verenigde Staten ten behoeve van het NASA luchtverkeersysteem. Zo werd ook aangekondigd dat er in oktober onder toezicht van de FAA voor het eerst getest gaat worden met vluchten buiten het zicht.

FAA verleent toestemming aan eerste commerciële dronevluchten in het donker

Europa

FAA lijkt stapje voor stapje drones steeds meer ruimte te geven in het Amerikaanse luchtruim. Hopelijk neemt Europa - en met name Nederland - een voorbeeld aan de Verenigde Staten om te profiteren van de vele voordelen van dronetechnologie.

1 Reacties

  1. Jon

    Interessante ontwikkeling, zal voornamelijk buiten bewoond gebied gebruikt worden lijkt mij. Tenzij mensen het niet erg vinden om irritant hard gezoem de hele nacht te horen.

Plaats een reactie