ESPN en International Drone Racing Association (IDRA) hebben een samenwerking aangekondigd om droneracing events live uit te zenden op TV.

NYC Championship

In augustus zal ESPN beginnen met uitzending van de 3-daagse dronerace in New York City. Het NYC kampioenschap zal live worden gestreamd op het online kanaal ESPN 3 alvorens het wordt ingekort tot een uur durende special voor uitzending op het reguliere ESPN TV kanaal.

ESPN

"Droneracing ziet momenteel een ongekende stijging in populariteit", verklaart het sportnetwerk in een persbericht, "en is klaar om de volgende kolos racing sport samen met NASCAR en Formule 1 worden."

Populair

Droneracing staat momenteel in de kinderschoenen, maar geniet van wereldwijde aandacht. Overal ter wereld worden momenteel de eerste competities en wedstrijden georganiseerd, de kijkcijfers van bekende FPV race piloten lopen hoog op en ook de winst van de World Drone Prix in Dubai door een 15 jarige Britse piloot zorgt voor nog meer aandacht voor de nieuwe sport. Volgens deskundigen zal de sport nog aantrekkelijker worden als video-streams en 360 graden video's beschikbaar zullen zijn voor het publiek.

Samenwerking

"Om van de eerste Amerikaanse nationale dronerace ooit te gaan samenwerken met ESPN voor internationale distributie in slechts acht maanden is echt een voorteken dat er grote dingen gaan gebeuren op het gebied van droneracing.", aldus Scot Refsland, voorzitter van IDRA.

Drone racing vanaf augustus uitgezonden op ESPN

Uitzending

ESPN3 zal het US National Drone Racing Championship 2016 in New York City live streamen van 5 tot 7 augustus 2016. In oktober zal ESPN verslag uitbregen van de Drone WK in Hawaï.

0 Reacties

    Plaats een reactie