Gisteren vertelde Donald Trump dat drones de Amerikaanse grenzen gaan bewaken zodra hij verkozen wordt tot president.

Grenzen

Donald Trump, de steenrijke zakenman die in strijd is voor het presidentschap namens de Republikeinen, vertelde afgelopen vrijdag tegen Syracuse dat op afstand bestuurbare drones de Amerikaanse grenzen gaan bewaken, aan de kant van zowel Mexico als Canada.

Verenigde Staten

Donald Trump benadrukte dat de drones enkel voor inspectiedoeleinden worden ingezet. Naar eigen zeggen is Trump geen voorstander van de inzet van bewapende drones boven eigen grondgebied.

Donald Trump:

Drone

"Ze zouden werken in combinatie met de Border Patrol", zei Trump. "Ik wil bewaking van onze grenzen en de drone heeft grote mogelijkheden voor deze bewaking."

24/7

Trump wil dat drones dag en nacht de grenzen bewaken. Sinds 2006 zetten de U.S. Customs (douane) en Border Protection (grenscontrole) al met toenemende mate drones in voor surveillance doeleinden. Als het aan Trump ligt wordt deze manier van controle sterk geïntensiveerd.

Donald Trump:

Militaire drones

Aan de andere kant gaf Trump ook aan dat hij het aantal gevechtsdrones, zoals de MQ-9 Reaper, in overzeese conflicten wilt vergroten.

0 Reacties

    Plaats een reactie