DJI, wereldleider op het gebied van consumentendrones, heeft concurrent Yuneec aangeklaagd wegens mogelijke inbreuk op patenten.

Patenten

DJI beweert dat Yuneec's producten en technologie twee patenten van DJI schendt en probeert via een gerechtelijk bevel de verkoop van inbreukmakende producten te stoppen.

DJI klaagt Yuneec aan ivm schending patenten

Active Track

Volgens DJI maakt Yuneec onterecht gebruik van technologie geregistreerd onder DJI’s U.S. Patent nummer 9,164,506 genaamd "Systems and methods for target tracking". DJI beschuldigt Yuneec dat zij onterecht gebruik maken van DJI's cameratechnologie om objecten te volgen.

DJI klaagt Yuneec aan ivm schending patenten

Steady Grip

Een tweede inbreuk maakt Yuneec volgens DJI op haar pantent 9,280,038 getiteld "Interchangeable Mounting Platform" met haar zogenaamde 'SteadyGrip', de draagbare en verwisselbare steun voor de gimbal-camera.

Patenten

Volgens een woordvoerder van DJI is het bedrijf niet bang voor concurrentie, maar is het verplicht haar intellectuele eigendom te beschermen. DJI bezit honderden patenten wereldwijd, waaronder 30 geaccepteerde en minimaal 50 patenten ter beoordeling in de Verenigde Staten.

DJI klaagt Yuneec aan ivm schending patenten

Verenigde Staten

DJI diende haar verzoek voor een juridisch proces tegen Yuneec gisteren in bij de rechtbank van Californië. Vooralsnog lijkt deze kwestie dus alleen betrekking te hebben op Amerikaans grondgebied en heeft (nog) geen directe gevolgen voor de verkoop van DJI in Europa.

1 Reacties

  1. Jon

    "Vooralsnog lijkt deze kwestie dus alleen betrekking te hebben op Amerikaans grondgebied en heeft (nog) geen directe gevolgen voor de verkoop van DJI in Europa." Waarschijnlijk bedoelt men gevolgen voor de verkoop van Yuneec, dat is tenslotte de partij die aangeklaagd is.

Plaats een reactie