Het is misschien niet echt een drone, maar Birdie biedt wel een oplossing voor het maken van foto's vanuit de lucht. Deze simpele en goedkope oplossing kan daarmee een leuke accessoire zijn voor je GoPro camera.

Geen motoren

Het eerste dat opvalt aan de Birdie, is dat er geen elektronica aan te pas komt. De gadget is daarom dan ook niet te besturen en kan het best omschreven worden als een soort parachute die aan je actiecamera kan bevestigen. Foto's of video's maak je door de automatische foto- of videofunctie op je camera te activeren.

Luchtfoto's en videos

De Birdie is zo ontworpen dat wanneer je de Birdie met camera de lucht in gooit, de camera automatisch naar de val- of werprichting wordt gericht. Stel voor het werpen de camera Volgens de makers zijn er twee basistechnieken. Door de Birdie recht omhoog te gooien zal deze, nadat het hoogste punt bereikt is, langzaam recht omlaag vallen.

Indiegogo

De bedenkers van Birdie zijn een crowdfunding campagne via Indiegogo gestart om voldoende geld bij elkaar te krijgen om hun concept te verwezenlijken. Voorlopig is de Birdie alleen geschikt voor GoPro camera's, maar de bedenkers zijn voornemens ook andere merken te gaan ondersteunen. Voor slechts 35 dollar bestel je een "Early Birdie", de verwachting is dat de levering al in augustus plaats zal vinden.

Birdie: de goedkope oplossing voor luchtfotografie


2 Reacties

  1. patrick

    levering is op een verkeerd tijdstip , dat moet je niet in augustus doen maar rond deze april , voor dat iedereen met vakantie gaat

  2. Christian

    Wat Patrick zegt ;-) Gemiste kans. Verder wel leuk concept. Ik voorzie een "wie het hoogste kan gooien selfie" wedstrijdje.

Plaats een reactie