De Australische IoT Group tilt de selfie met de introductie van de ROAM-e naar een hoger niveau. De ROAM-e is ontwikkeld als vliegende selfiestick, waarmee je vanuit de lucht selfies van jezelf en je vrienden kan maken. De drone is in staat 360 graden video's en foto's te maken en is voorzien van Smart Facial Recognition en Follow-Me functionaliteit.

Vliegende selfie-stick

De DROAN-e is de nieuwste gadget op het gebied van selfies. De drone gaat verder waar de selfiestick niet verder kan; tot een afstand van maximaal 25 meter maak je met je eigen ROAM-e de meest spectaculaire selfies. Ian Duffell, executive director van de IoT Group liet aan Mashable weten een "selfie-stick op steroïden" te willen maken. Het compacte design zorgt ervoor dat de ROAM-e eenvoudig mee te nemen is; de drone is niet veel groter dan een 0,5 liter fles.

Functionaliteiten

De vliegende selfie-stick is uitgerust met enkele handige functionaliteiten voor het maken van selfies vanuit de lucht. Zo zorgt de Follow-Me functionaliteit met Smart Facial Recognition dat de drone zich automatisch focust op de gebruiker, zonder dat het dragen van een GPS-device nodig is. Met de Follow-Me functie geactiveerd, vliegt de drone nooit verder dan 3 meter van je vandaan om de veiligheid van anderen te waarborgen wanneer je een foto maakt. In andere gevallen kan de ROAM-e tot 25 meter de lucht in. Dankzij de Live Streaming functionaliteit kun je op je smartphone of tablet zien welke beelden de ROAM-e opneemt. Dankzij de 360-graden camera maak je prachtige panoramische foto's met jezelf in de hoofdrol.

  • Follow Me functionaliteit
  • Live Streaming
  • 360 graden panorama camera
  • 20 minuten vliegtijd

IoT Group

De IoT Group is gevestigd in het Australische Sydney. Het bedrijf is tot stand gekomen door een fusie tussen 3 bedrijven; ROAM Connected, Outdoor Konnect (OK) en Intervision. IoT staat voor Internet of Things, een veelbesproken scenario waarbij in de toekomst alles via het internet met elkaar verbonden is. Denk hierbij aan tablets en smartphones, maar ook aan koelkasten, thermostaten en zelfs bloempotten.

Australische drone is vliegende selfie-stick

Verkrijgbaarheid

De ROAM-e is voor $349 vanuit de hele wereld te bestellen op de 'website van de IoT Group. De verwachte levertijd is 12 weken.

0 Reacties

    Plaats een reactie