De Amerikaanse startup SkySafe heeft deze week haar anti-drone systeem gedemonstreerd.

Sky Safe

Sky Safe is een idee van de Amerikaan Grant Jordan. Na succesvolle afronding van de Massachusetts Institute of Technology, kortweg MIT, één van de meest prestigieuze technische universiteiten ter wereld, werkte Jordan vier jaar lang bij de Amerikaanse luchtmacht waar hij een specifieke skillset ontwikkelde die ingezet kan worden tegen drones.

Anti-drone-systemen

"Ik werkte aan anti-drone-systemen en kreeg een kijkje in de échte keuken. Ik heb alles gezien bijvoorbeeld Giant lasersystemen om drones uit te schakelen", vertelt Jordan enthousiast. "Ik heb drones in brand gezien terwijl ze nog vliegen. Maar een laser systeem is niet echt bruikbaar in de civiele wereld."

Techniek

Het bedrijf onthult geen informatie over de techniek die gebruikt wordt. Jordan vertelt wel dat het systeem in staat is drones te onderscheiden - bijvoorbeeld: toegestane vs ongewenste drones - en de ongewenste drones uit te schakelen dan wel over te nemen.

Amerikaanse startup Sky Safe demonstreert anti drone systeem

Sky Safe

Deze week kondigde Jordan samen met zijn mede-oprichters het bestaan aan van het bedrijf SkySafe, dat helpt organisaties belangrijk luchtruim te beheren door ongewenste drones uit te schakelen.

3 miljoen

De startup kondigde ook aan een financiering van 3 miljoen dollar te hebben ontvangen dankzij een investeringsronde geleid door Andreessen Horowitz, een investeringsmaatschappij met focus op technologische bedrijven.

1 Reacties

  1. Alex

    Lol

Plaats een reactie