Starship Technologies houdt momenteel een test met zelfrijdende 'grond bezorgdrones' in Greenwich, Londen. Na een succesvolle proefperiode in Londen zal het bedrijf dit voorjaar beginnen met een test in New York.

Idee

De zelfrijdende bezorgrobot is een idee van mede-Skype oprichters Ahti Heinla en Janus Friis. Het duo hoopt dat hun 'Starship' de ultieme oplossing is voor kleine bedrijven om bestellingen tot 9 kilogram te bezorgen bij klanten in de directe omgeving.

Zelfrijdende 'grond drones' in de straten van Londen

Lokaal transport

De zelfrijdende robot rijdt op het trottoir met een snelheid van ongeveer 6.5 km per uur en kan volledig zelfstandig een bezorging uitvoeren op 5 tot 30 minuten afstand van een lokaal transportdepot. Voor een bedrag minder dan een euro aan kosten kan de rijdende bezorgrobot zelfstandig een bezorging uitvoeren.

Hufter-proof

Tijdens transport is de bak hermetisch afgesloten en kan alleen door de rechtmatige ontvanger worden geopend via de bijhorende smartphone app. Mocht een rijdende robot onderweg opgepakt of verplaatst worden door iemand met kwade bedoelingen dan zal het apparaat een melding geven aan zijn operator, zijn actuele locatie doorgeven en tegelijkertijd foto's maken van de dader.

Zelfrijdende 'grond drones' in de straten van Londen

New York

Momenteel houdt Starship Technologies een uitvoerige testperiode van meer dan 3.000 uur in de wijk Greenwich in de Engelse hoofdstad Londen. Ondanks het feit dat de robots volledig zelfstandig kunnen opereren, zal in de proefperiode een operator ieder proces monitoren. Als alles volgens plan verloopt zal het bedrijf dit voorjaar ook een vergelijkbare test gaan doen in New York.

0 Reacties

    Plaats een reactie