Afgelopen weekend vond in New York de tweede editie plaats van het New York Drone Film Festival. Het festival is een podium voor luchtfotografie en kiest elk jaar winnaars in verschillende categorieën.

Winnaars New York Drone Film Festival 2016

Winnaars 2016

Dit zijn de winnaars van de verschillende categorieën van het New York Drone Film Festival 2016:

NARRATIVE

Corridor Digital - The Smallest Empire

De categorie "Narrative" werd gewonnen door Corridor Digital. Met de video "The Smallest Empire" ging het Amerikaanse bedrijf naar huis met de award voor de 'best vertellende' categorie. Vorig jaar won het bedrijf ook een prijs tijdens de eerste editie van het festival met de video 'Superman'.

ARCHITECTURE

Jody Johnson - Greystone Rising

Met haar video "Greystone Rising" ging Jody Johnson naar huis met de award voor de categorie "Architecture". Jody Johnson maakte eerder deel uit van het team van vrouwelijke dronepiloten voor DJI's Female Pilot Awareness Month.

LANDSCAPE

John Duncan - Wild Scotland

De award voor de categorie "Landscape" ging dit jaar naar de Brit John Duncan. Zijn video 'Wild Scotland' laat Duncan de prachtige wildernis zien die Schotland te bieden heeft.

TECHNICAL

Art OF Shades - All Away

De prachtige productie 'All Away' van Art Of Shades ging ervan door met de award voor de categorie 'Technical'. De video is geregisseerd door Colin Solal Cardo en viel al eerder in de prijzen tijdens Cine-Drones Festival 2015.

FREESTYLE FPV

Charpu - Abandonado

Carlos "Charpu" Puertolas was helaas niet aanwezig op de uitreiking in New York om zijn prijs in ontvangst te nemen, maar liet via Instagram weten zeer blij te zijn met zijn award. "De eerste award waarmee ik ook echt kan vliegen", grapte de snelle dronevlieger.

DRONIE

Behind The Mask - The Shark Dronie

De award voor "Dronie" ging naar het team van Behind The Mask. Met hun grappige dronie-video "The Shark Dronie" gingen zij welverdiend met de prijs naar huis.

EXTREME SPORTS

Sweetgrass Productions mag zich de welverdiende winnaar noemen van de 'Extreme Sports' categorie. Met de video 'Afterglow' haalde zij niet alleen de prijs in deze categorie in huis, maar maakte zij een één van de beste ski video's ooit.

X-FACTOR

Wild Rabbit Aerial - Dance Crazy

De categorie 'X-Factor' is een categorie voor video's die buiten alle andere categorieën vallen. De video 'Dance Crazy' van Wild Rabbit Aerial werd uitgeroepen tot winnaar van deze categorie.

FEATURING DRONES

Cirque de Soleil - Sparked

Cirque de Soleil en Verity Studios werden bekroond met de "Featuring Drones" award voor hun video "Sparked". In de film 'SPARKED' wordt gebruik gemaakt van 10 quadcopters wat resulteert in een onwerkelijke voorstelling.

0 Reacties

    Plaats een reactie