​De Amerikaanse stad Palm Bay speelt met de gedachte een heus drone-park in het leven te roepen. Een werkgroep verantwoordelijk voor de herontwikkeling van een deel van de stad wil hiervoor een flink gebied in het zuidwesten van de stad aanwijzen.

The Compound

Volgens James Marshal van het Bayfront Community Redevelopment Agency heeft men het voornemen een uitgestrekt onbewoond gebied van zo'n 30 hectare vrij te stellen voor amateur dronepiloten. Marshal stelt dat het vanuit zowel economisch als academisch oogpunt een interessant project is. Verwacht wordt dat het park ook een flinke impuls aan de werkgelegenheid kan bieden.

Palm Bay maakt plannen voor groot drone-park

Wedstrijden

Het drone-park zou ook een ideale lokatie zijn voor de organisatie van FPV racing evenementen. Een kleine enquete bij de nabijgelegen Bayside High School leverde al snel zo'n 50 studenten op die zich maar al te graag aan zouden sluiten bij een drone-racing team. De werkgroep is dan ook voornemens het gebied geschikt te maken om er met enige regelmaat drone-races te laten plaatsvinden.

Wetgeving

Voordat het zover is zullen nog wat obstakels moeten worden genomen. Op dit moment wordt gekeken of het plan binnen de huidige regelgeving in te passen is. Het mag dan gaan om een onbewoond gebied, de veiligheid staat uiteraard voorop: "Een paar kilo wegende drone die van 200 meter naar beneden komt vallen is zeer gevaarlijk", aldus een advocaat die betrokken is bij de vormgeving van het project.

Bron: FloridaToday.com

0 Reacties

    Plaats een reactie