Birds.ai maakt beheer van grote gebieden eenvoudig door automatische beeldanalyse software.

Birds.ai

Dutch UAS werkt vanaf vandaag samen met Delft Aerial Robotics (DAR). Onder de naam Birds.ai zal Dutch UAS verder werken aan revolutionaire technologie, die een kosteneffectieve oplossing biedt voor het beheer van grote gebieden. Dit doen zij door het detecteren, classificeren en volgen van individuele objecten, zoals dieren, auto’s en landbouwvoertuigen mogelijk te maken.

Beeldherkenningssoftware

Het Birds.ai-platform, dat oorspronkelijk werd ontwikkeld om stroperij tegen te gaan, is wereldwijd uniek vanwege de slimme beeldherkenningssoftware voor luchtbeelden. De software doorzoekt grote hoeveelheden luchtbeelden van o.a. drones, om daarin automatisch objecten te vinden. Het Birds.ai-platform is wijd inzetbaar en stelt een breed scala aan gebruikers, variërend van de industriële sector tot natuurbescherming, in staat hun middelen efficiënt te beheren.

Nederlandse makers van neushoorndrone lanceren Birds.aiZittend v.l.n.r. de oprichters van Birds.ai: Pieter Oranje, Kitso Epema, Camiel Verschoor en Anouk Visser.
Staand v.l.n.r. de oprichters van DAR: Lucas van Oostrum en Arie van den Ende.

Samenwerking

Camiel Verschoor, CEO van Birds.ai: "De samenwerking tussen Birds.ai en DAR is zeer waardevol voor het op de markt brengen van ons platform. De expertise, het netwerk en de investering van DAR stellen ons in staat onze technologische ontwikkeling te versnellen, evenals onze marktintroductietijd. Door luchtbeelden automatisch te analyseren stellen we mensen in staat grote gebieden efficiënt te overzien. Zo kunnen we bijvoorbeeld boeren in Australië en Zuid-Amerika van actuele statistieken voorzien van hun vee."

Statistieken

Lucas van Oostrum, co-founder van DAR: "We hebben geïnvesteerd in Birds.ai omdat we er van overtuigd zijn dat hun kunstmatige intelligentie-algoritmes de manier waarop op grote schaal middelen worden beheerd zal veranderen. Ze verrijken niet alleen luchtbeelden door hier locatie en gezondheidsinformatie van individuele objecten uit te halen, maar zijn ook in staat statistieken te verzorgen door middel van industrie-specifieke rapportages."

Missie

De missie van Birds.ai is om mensen wereldwijd in staat te stellen effectief gebruik te maken van luchtbeelden. Het Birds.ai platform helpt mensen om, binnen grote gebieden, individuele objecten te detecteren, classificeren en volgen. Door middel van inzichtelijke rapportages wordt belangrijke informatie in het platform weergegeven. Birds.ai is wereldwijd uniek in het gebruik van kunstmatige intelligentie en slimme algoritmes voor de verwerking van grote hoeveelheden luchtdata.

Veelbelovend

Onlangs werd het team van Birds.ai door Kairos genomineerd tot 1 van de 50 meest veelbelovende startups ter wereld en stond het team in de finale van de NU.nl startup award. Vandaag neemt Birds.ai het in de halve finale van de Philips Innovation Award op tegen andere Nederlandse startups.

Voor meer informatie, kijk op www.birds.ai.

1 Reacties

  1. Lenny van Erp

    Beste mensen van birds.ai Vanuit de HAS Hogeschool (opleidingen Dier- en Veehouderij en Toegepaste Biologie) en ons lectoraat Precision Livestock Farming ben ik erg geïnteresseerd in jullie toepassing om vanuit de lucht dieren te herkennen. Hoe kom ik met jullie in contact? Vriendelijke groet, Lenny van Erp HAS Hogeschool

Plaats een reactie