De MIT Media Lab’s Fluid Interfaces Group heeft een drone ontwikkeld die in staat is tekeningen van mensen levensgroot te schetsen. De Flying Pantograph, afgekort als Panto 1, analyseert de tekenbewegingen van een persoon en kan deze vervolgens met een stift reproduceren op een groot verticaal whiteboard. Op deze manier wordt de drone volgens de onderzoekers een zogenaamde 'expression agent'; menselijke handelingen worden dankzij de drone zichtbaar in unieke kunstwerken.

Kunst maken met een drone

De Flying Pantograph drone kan tekenbewegingen van mensen analyseren en vervolgens verticaal op een whiteboard reproduceren. De drone is ontwikkeld door de Fluid Interfaces Group, onderdeel van het Media Lab van het prestigieuze MIT (Massachusetts Institute of Technology) en is als kunstproject bedoeld. De tekeningen van de Panto 1 lijken wat onhandig; een mensenhand is veel stabieler dan een drone. Toch zorgen de kleine foutjes juist voor unieke kunstwerken die met moderne technologie tot stand komen.

Creatieve samenwerking

Het Pantogragh-project is door het MIT Media Lab in het leven geroepen om de rol die machines en technologie spelen tijdens het creëren van bijvoorbeeld kunst te onderzoeken. De Pantograph drone wordt in dit kunstproject voor een kunstenaar van cruciaal belang om zichzelf op canvas uit te drukken. De schokkerige bewegingen van de schetsdrone geven de kunstwerken een extra dimensie.

Flying Pantograph: kunst maken met je drone

0 Reacties

    Plaats een reactie