De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA heeft de luchtvaartmaatschappij Mountain Aviation uit Denver, Colorado officieel toestemming gegeven voor het uitvoeren van commerciële dronevluchten. De FAA geeft Mountain Aviation hiermee als eerste Amerikaanse luchtvaartmaatschappij toestemming om met drones te vliegen.

Uitbreiden diensten

Nu de Amerikaanse FAA Mountain Aviation toestemming heeft gegeven om als eerste Amerikaanse luchtvaartmaatschappij commerciële dronevluchten uit te voeren, is het bedrijf van plan op korte termijn haar diensten uit te breiden. Het bedrijf is al 23 jaar actief in de Rocky Mountains en voert voornamelijk privé-vluchten uit, maar gaat zich nu dus ook richten op de inzet van drones. Mountain Aviation wil diverse industrieën van dienst zijn door zaken als aerial mapping, inspecties en luchtopnames aan te bieden.

FAA autoriseert eerste luchtvaartmaatschappij voor commerciële dronevluchten

Strenge regels

De FAA stelt uiteraard strenge regels aan het gebruik van drones door Mountain Aviation, net zoals al het geval is voor de reguliere vluchten die de luchtvaartmaatschappij uitvoert. Zo moeten alle drones worden bestuurd door ervaren drone-piloten met licenties. Ook moeten de UAV's regelmatig voor strenge controles van het FAA worden goedgekeurd. De FAA voert dit beleid om de openbare veiligheid te beschermen. "We weten zeker dat de hoge standaard van veiligheid die we de afgelopen jaren hebben gehanteerd in onze prive-jet diensten de lat hoog legt voor de veilige, betrouwbare inzet van drones voor commerciële en industriële doeleinden", aldus Mountain Aviation CEO Gregg Fahrenbruch.

FAA autoriseert eerste luchtvaartmaatschappij voor commerciële dronevluchten

Mountain Aviation

Mountain Aviation werd opgericht in 1993. Het is een van de grootste luchtvaartmaatschappijen actief in de Rocky Mountains. Het bedrijf heeft o.a. afdelingen in Denver, Fort Collins en Aspen. Naast het uitvoeren van privé-vluchten biedt het bedrijf ook aankoop- en onderhoudsdiensten.

0 Reacties

    Plaats een reactie