Tijdens Springbreak vieren duizenden Amerikaanse studenten hun voorjaarsvakantie door compleet los te gaan in de warmere regio's van de Verenigde Staten. In South Padre Island, Texas gaat men gebruik maken van drones om de festiviteiten in goede banen te lijden. De drones komen van pas bij het surveilleren van stranden en het opsporen van drugs- en drankmisbruikers.

Feesten monitoren

De politie van South Padre Island, een van de zuidelijkste stukjes van de staat Texas, gaat drones inzetten om feestende studenten tijdens Spring Break te monitoren. Men verwacht begin maart 2016 meer dan 25.000 studenten die hun voorjaarsvakantie in South Padre Island willen vieren. Om alle activiteiten in goede banen te leiden, gaat de politie gebruik maken van drones met 4K camera. "De drones gaan ons het vogelperpectief bieden wanneer we dat nodig hebben", aldus South Padre Island woordvoer Gary Ainsworth.

Drones monitoren feestgangers Spring Break

Controleren

De South Padre Island politie wil de drones voornamelijk inzetten ter behoeve van de veiligheid. "We kunnen drones gebruiken voor strandpatrouilles. Ook kijken we naar de mogelijkheden voor het inzetten van reddingsvesten die drones kunnen afleveren bij noodsituaties", zegt politiechef Randy Smith. Ook komen drones goed van pas bij het scannen van mensenmassa's op drugsgebruik en alcoholgebruik door minderjarigen.

Spring Break

Tijdens Spring Break hebben universiteiten en scholen éen week vakantie, meestal in de eerste twee weken van maart. De week staat bekend als een echte feestweek en studenten trekken naar zuidelijk gelegen oorden om helemaal los te gaan. Naast South Padre Island zijn ook Canún in Mexico en Soutch Beach in Miami populaire Springbreak bestemmingen.

0 Reacties

    Plaats een reactie