Boven Eldorado Airport, 's-wereld eerste officiële droneport voor drones, vliegen de eerste drones al in de lucht. In december 2015 werd de de trainingsfaciliteit in Boulder City voor drones door Aerodrome aangekondigd tijdens de International Drone Expo. De faciliteit is nabij Las Vegas gelegen en heeft volledige goedkeuring van de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA. Alhoewel de bouw van het vliegveld nog niet is afgerond, is de locatie wel al gedeeltelijk operationeel en vliegen er al meerdere drones rond.

Aerodrome drone airport

In Boulder City, Nevada is het eerste commerciële dronevliegveld ter wereld inmiddels operationeel. Het vliegveld beslaat zo'n 20 hectare en biedt onderhoud, opslag en andere vliegveldfaciliteiten gerelateerd aan drones en bestuurders. "De activiteiten op het vliegveld zullen grotendeels bestaan uit commerciële en private drone-activiteiten. Zo kunnen we de ontwikkeling van dronebezorging en andere commerciële toepassingen ondersteunen en praten we al met meerdere bedrijven over dergelijke samenwerkingen", aldus Jon Daniels, president van Aerodrome.

Drones de lucht in boven droneport Aerodrome Las Vegas

Locatie Las Vegas

Aerodrome heeft als locatie voor het vliegveld bewust gekozen voor Boulder City, een klein plaatsje nabij Las Vegas. Zo heeft Nevada een gunstig belastingsklimaat en zijn ook de weersomstandigheden perfect voor het testen van drones. Het droge, warme weer is uitermate geschikt voor het vliegen met drones. Aerodrome is één van de zes officiële testlocaties voor drones in de Verenigde Staten en biedt al drone-trainingen voor individuen aan die willen worden opgeleid tot commerciële dronepiloot.

Drones de lucht in boven droneport Aerodrome Las Vegas

3 jaar

Er vliegen dus momenteel al drones boven Eldorado Droneport, maar naar verwachting is de complete faciliteit pas over 3 jaar gereed. De bouw van het vliegveld vindt plaats in fases; er worden kleine secties na elkaar afgerond. Zo kan Aerodrome beetje bij beetje gebruik maken van alle faciliteiten die de nieuwe droneport te bieden heeft.

0 Reacties

    Plaats een reactie