Het Franse Delair Tech richt haar pijlen op de Verenigde Staten en China na het ontvangen van een investering van 13 miljoen euro. Meer dan 50% van dit bedrag komt van een van Frankrijk's grootste cognac producenten Heriard Dubreuil, o.a. verantwoordelijk voor Remy Cointreau SA. De drones van Delair Tech zijn gericht op de agrarische sector en kunnen perfect worden ingezet voor het monitoren van wijngaarden en andere landbouwgrond t.b.v. alcoholproductie.

Delair-Tech investering

Dronefabrikant Delair-Tech uit Toulouse heeft bekend gemaakt zich te willen richten op expansie naar de Verenigde Staten en China na het ontvangen van 13 miljoen euro aan investeringen. Meer dan 50% van dit bedrag is geïnvesteerd door Andromede, een holding van de Heriard Dubreuil familie, die op haar beurt de grootste investeerder is in cognac-producent Remy Cointreau SA. Andromede leidde de investeringsronde en is nu voor 22% eigenaar van Delair.

Dronefabrikant Delair Tech ontvangt investering van 13 miljoen euro

Delair drones

De agrarische drones van Delair Tech zijn zeer geschikt voor potentiële klanten in de drank- en wijnmakerij, waardoor het bedrijf interessant is voor Andromede. De drones zijn ontwikkeld voor het monitoren van gewassen, alsmede het in kaart brengen van o.a. spoorwegen en energienetwerken. Met eerdere investeringen van Parrot, eveneens een Franse dronefabrikant, heeft Delair naam voor zichzelf in de drone-industrie weten te maken. Daarnaast gaf Frankrijk al in 2012 toestemming voor het commerciële gebruik van drones, waardoor Delair en vergelijkbare bedrijven bestaansrecht wisten op te bouwen. Het bedrijf doet al zaken met o.a. stroomprovider Electrite de France SA, mijnbouwbedrijf Glencore PLC en brandstofleverancier Total.

Dronefabrikant Delair Tech ontvangt investering van 13 miljoen euro

Uitbreiding

Met de investering van 13 miljoen wil Delair uitbreiden buiten Europa. Het bedrijf wil haar drones, waarvan de kleinste uitvoering 30.000 euro kost met een gewicht van 2 kilo en een vliegduur van 2 uur, in de Verenigde Staten en China verkopen én verhuren met speciale data-analyse software. Het Franse bedrijf is van mening dat de concurrentie op het gebied van drones en software sterk is, maar dat de combinatie van beide tegen een aantrekkelijke prijs nieuwe klanten kan overhalen om met Delair Tech in zee te gaan. "Het maken van enkel foto's met drones is zinloos; onze klanten willen data uit die foto's kunnen verkrijgen om deze met software te analyseren. Ze willen een standaard pakket met minimaal gedoe", aldus Michael de Lagarde, mede-oprichter en CEO van Delair.

Remy Cointreau

Alhoewel Andromede's bedrijf Remy Cointreau nog geen klant is van Delair, is het bedrijf wel al aan het experimenteren met drones. Verschillende UAV's worden al ingezet boven de congac- en wijngaarden. "Er is potentie voor drones in de wijnmakerij", aldus Francois Moriniere van Androimede.

0 Reacties

    Plaats een reactie