​DroneDeploy, het grootste cloud software platform voor commerciële drones, heeft een infographic gepubliceerd van de grootste dronetrends van dit moment.

Software

Met het softwarepakket van DroneDeploy kunnen beelden gemaakt door een drone worden omgezet in 3D modellen. Na een verkenningsvlucht over het gebied dat je in kaart wil brengen, stelt DroneDeploy een vluchtplan op. Tijdens deze vlucht worden op verschillende punten en vanuit verschillende hoeken foto's gemaakt. Deze beelden worden vervolgens doorgestuurd naar het cloud platform van DroneDeploy om daar te worden geanalyseerd. Door de beelden uit verschillende hoeken slim te combineren kan een 3D model worden opgesteld. Dit gegenereerde model is vervolgens weer te downloaden door de gebruiken.

1.000.000 hectare

In november 2015 meldde DroneDeploy dat gebruikers van de software inmiddels meer dan 1.000.000 hectare van de wereld in kaart hadden gebracht. Inmiddels zijn we al weer een paar maanden verder en de hoeveelheid geanalyseerde data blijft maar groeien. Aan de hand van deze data is het uiteraard ook mogelijk om wat andere interessante statistieken op te stellen.

Infographic

DroneDeploy is nu in de gigantische berg data gedoken en heeft een flink deel hiervan toegankelijk gemaakt in een infographic. Zo kan je bijvoorbeeld zien welke merken het meest worden gebruikt of welke camera's het populairst zijn. Maar ook informatie over de industrieën waar men drones inzet wordt inzichtelijk.

DroneDeploy maakt infographic van dronetrends

Interessante statistieken

Misschien niet heel verrassend, maar DJI blijkt bij zowel drones als bij gebruikte camera's het favoriete merk te zijn. AgEagle, gespecialiseerd in UAV's voor het verzamelen van data voor de landbouw, komt uit de data-analyse van DroneDeploy als tweede uit de test. Dit is direct ook een belangrijke kanttekening bij de infographic: in deze analyse worden enkel drones en camera's meegenomen die worden gebruikt in combinatie met de software van DroneDeploy. Op deze manier zijn FPV race drones, of drones zonder camera's, per definitie zo goed als uitgesloten.

0 Reacties

    Plaats een reactie