In Suriname is een man opgepakt die met zijn drone rond het presidentieel paleis cirkelde. De drone, voorzien van camera, werd onderschept door de presidentiële veiligheidsdienst en de dronepiloot is korte tijd aangehouden voor verhoor.

Geen kwaad in de zin

Meer nieuws uit de Caraïben: de krant Times of Suriname doet verslag van een incident met een drone bij het presidentieel paleis. Een man vloog met zijn drone rondom het paleis, terwijl hij zelf verdekt op steenworpafstand bij het parlementsgebouw stond. Toen men de drone ontdekte, werd deze door de veiligheidsdienst onderschept en de man werd aangehouden voor verhoor. Daar vertelde hij dat hij zich niet bewust was van veiligheidsprotocollen en dat hij geen kwaad in de zin had. Na het verhoor werd de man weer vrijgelaten.

Drone vliegt rond presidentieel paleis Suriname

Drone wetgeving in Suriname

Er bestaat op dit moment nog geen dronewetgeving in Suriname. Wel heeft CASAS (Civial Aviation Safety Authority Suriname) al enkele stappen op het gebied van veiligheid gezet. Onder de inwoners zijn in 2015 folders verspreid met instructies over het gebruik van drones. Wanneer er officiële droneregels worden opgesteld is nog niet bekend.

0 Reacties

    Plaats een reactie