Aanstaande woensdag 30 maart 2016 wordt De nieuwe biblioheek in Almere-Stad omgetoverd tot een heus dronerace-parcours

Drone Race in De Nieuwe Bibliotheek in Almere

Drone race

In de nieuwe bibliotheek strijden vier speciale race-drones om een eerste plek. Ze vliegen een parcours dat dwars door de bibliotheek heen gaat, over en langs de boekenkasten heen. Het evenement wordt georganiseerd in samenwerking met FormulaFPV, dat gespecialiseerd is in drone-races met als doel de sport in binnen- en buitenland naar een hoger niveau te krijgen.

Split-screen

Geïnteresseerden kunnen van dichtbij een drone-race beleven. De race is split-screen te volgen op het scherm in de nieuwe zaal, maar ook te bekijken vanaf de tweede verdieping in de bibliotheek zelf.

Drone Race in De Nieuwe Bibliotheek in Almere

De nieuwe bibliotheek

De nieuwe bibliotheek is de naam van de openbare bibliotheek van Almere. Met drie vestigingen bedient zij ongeveer 195.000 bewoners, waarvan 32% daadwerkelijk een lidmaatschap heeft. Met deze drone-race wil de nieuwe bibliotheek laten zien dat zij meer is dan boeken alleen; technologische ontwikkelingen zijn dusdanig belangrijk dat de bibliotheek dit graag aan haar publiek wil laten zien. Daarnaast staat april in het teken van sport en de drone-race is de aftrap van een maand waarin er in de bibliotheek van alles te beleven valt op het gebied van sport en spel.

Details

Het evenement start woensdag 30 maart 2016 om 20.00 uur in het nieuwscafé van De Nieuwe Bibliotheek in Almere-Stad met een hapje en een drankje. De toegang is gratis via een aanmelding op de Facebook- of Twitter-pagina van de nieuwe bibliotheek, maar let op: er zijn een beperkt aantal plaatsen, dus vol = vol.

0 Reacties

    Plaats een reactie