DJI gaat in China een nationaal netwerk oprichten om het gebruik van drones in de agrarische sector te bevorderen. De dronefabrikant wil in totaal 10.000 mensen opleiden om zogehete farmdrones te besturen en 100 DJI after-sales bureaus te runnen. Daarnaast stelt DJI subsidies beschikbaar aan 10.000 mensen die een bedrijf willen oprichten op het gebied van agrarische drones.

Dronegebruik bevorderen

De populaire dronefabrikant DJI is gevestigd in Shenzen, China, een land waar slechts 3% van de boeren beschikt over een drone. Dit is een zeer laag percentage t.o.v. van de Verenigde Staten en Japan waar 50% van de boeren hun gewassen en vee met een drone monitoren. Om het gebruik van drones in de agrarische sector te bevorderen, gaat DJI een landelijk netwerk van dronebestuurders en after-sales bureaus oprichten. "In tegenstelling tot drones die worden gebruikt voor luchtfotografie, hebben farmdrones gespecialiseerde verkoop- en after-sales support nodig", aldus Wang Fan, PR-woordvoerder van DJI. De fabrikant biedt ook testvluchten, montage- en onderhoudsdiensten via het netwerk aan.

DJI helpt Chinese boeren met netwerk voor agrarische drones

Nationaal netwerk

Om boeren in China meer van drones gebruik te laten maken, wil DJI een nationaal netwerk oprichten. Er worden 10.000 mensen opgeleid om agrarische drones te besturen en 100 DJI after-sales bureaus te runnen, verspreid over het hele land. Daarnaast stelt de fabrikant subsidies beschikbaar aan 10.000 mensen die een bedrijf willen oprichten met betrekking tot agrarische drones. Boeren kunnen via dit netwerk kennis maken met drones en de voordelen ervaren, alsmede snel toegang verkrijgen tot montage- en onderhoudsdiensten. Niet alleen DJI probeert het gebruik van drones in de agrarische sector te bevorderen, ook de Chinese overheid biedt momenteel subsidies voor het gebruik van drones door boeren.

DJI helpt Chinese boeren met netwerk voor agrarische drones

Effectiever boeren

Het gebruik van drones brengt flink wat voordelen voor boeren met zich mee. "Een agrarische drone kan zo'n 10 kilo pesticiden vervoeren en wel 4 hectare per uur besprayen. Een drone is efficient en werkt 40 keer sneller dan een mens. Drones kunnen daarnaast ook uitkomst bieden in het tekort aan mankracht in landelijke gebieden", aldus Cao Nan, sales director van DJI. De Chinese dronefabrikant heeft zelf ook een landbouwdrone in haar assortiment; de DJI Agras MG-1. Deze octocopter weegt 22 kilo en kan ongeveer 30 km/u vliegen.

2 Reacties

  1. Ale-Jan

    gaaf apparaat van dji!

  2. Laure

    Hallo, Ik ben Mevrouw LAURE wordt in de zoektocht naar een lening voor meer dan 3 maanden, ik ben al vele malen in de maling nemen, op websites lening tussen bepaalde willen is een lening tussen individu in verschillende mensen. Maar elke keer als ik heb door valse kredietverstrekkers en op het einde krijg ik niets op mijn rekening. Maar gelukkig stuitte ik op een man van de naam SANDIJS echt eenvoudig en soort die mij geholpen heeft met het vinden van mijn lening van 75.000€ die ik heb ontvangen op mijn rekening 48 uur na zonder al te veel protocollen. Zodat je die in nood zijn als ik je kan schrijven naar hem en leg hem uw situatie het kan u helpen met zijn e-mail: sduplens@gmail.com

Plaats een reactie