Het eiland Barbados, gelegen in het Caribisch gebied, heeft een 1-jarig importverbod voor drones uitgeroepen. Het verbod gaat in op vrijdag 1 april 2016. Met het importverbod wil de regering van Barbados zichzelf de tijd gunnen om een wettelijk kader op te stellen met betrekking tot het recreationeel en zakelijk gebruik van drones op het eiland.

Importverbod

De toenemende populariteit van drones is ook op het Caribische eiland Barbados merkbaar. De afgelopen 2 jaar is er een significant aantal drones op het eiland geïmporteerd, zo laat een woordvoerder van de afdeling Douane & Accijnzen van Barbados weten. "Dit aantal heeft bijgedragen aan een ongereguleerde groei van drones en een onvermogen bij de regelgevende instanties om het aantal UAV's op het eiland in kaart te brengen", aldus de woordvoerder. Om deze reden heeft de overheid van Barbados een importverbod op drones uitgeroepen. Dit verbod geldt 1 jaar en gaat in op 1 april 2016.

Barbados voert 1-jarig importverbod voor drones in

Geen regelgeving

Op dit moment bestaan er op Barbados nog geen regels voor het gebruik van drones. Gedurende 1 jaar geeft de Barbadiaanse overheid zichzelf de tijd om een wettelijk kader op te stellen dat zowel voor recreatief als zakelijk gebruik kan gelden. De overheid ziet de positieve kanten van drones is, maar heeft toch twijfels over de risico's die drones met zich mee dragen, zoals op het gebied van veiligheid en privacy. Nieuwe regels moeten deze risico's gaan beperken.

Bron: Credit Photo: AboveBarbados.com

0 Reacties

    Plaats een reactie