In een skigebied in Californië kunnen skiërs en snowboarders zich nu via dronebeelden laten vastleggen. Een startup genaamd Cape Productions gebruikt een drone om beelden van je skiënd vast te leggen op de piste van Squaw Valley Ski Resort in Lake Tahoe.

Modern souvenir

Naast luchtopnames gebruikt het team ook opnames via GoPro camera's om de skiër vanuit een andere dimensie in beeld te brengen. Het eindresultaat is een spectaculair aandenken in videoformaat.

Amerikaanse start-up filmt skiërs met drones

FAA approved

Vanwege de onberispelijke veiligheideisen, is Cape Productions momenteel het enige FAA-erkend bedrijf dat is toegestaan om drones dicht bij de mensen op andere locaties dan een gesloten set te laten vliegen. Daarnaast wordt de situatie in het skigebied voortdurend sterk gereguleerd.

Drone

Cape Productions mag enkel in afgelegen gebieden filmen met hun DJI Inspire 1 drone. De drone moet namelijk minimaal 150 meter van iedereen die niet rechtstreeks deelneemt aan het filmen van de video blijven.

Amerikaanse start-up filmt skiërs met drones

Drone start-up

Cape Productions werkt met Olympiërs en claimt dat haar beelden Lindsey Vonn hebben geholpen de oorzaak van haar blessure aan te wijzen. Vorig jaar ontving Cape Products een financiële inject van $10 miljoen van New Enterprise Associates, The Commercial Drone Fonds en anderen.

Bron: TechCrunch

0 Reacties

    Plaats een reactie